ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > SCOOTER KYMCO

Scooter Kymco DT X360 E5


26/02/2022
Scooter Kymco DT X360 E5

''Επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες των μεσαίων scooter, το νέο Kymco DT X 360 σε καλεί να ξεφύγεις μαζί του και να ζήσεις νέες εμπειρίες μακριά από τα τείχη που σε περιορίζουν στην πόλη.''

Οι ανάγκες των αναβατών αυξάνονται συνεχώς, όπως και η αναζήτηση για κάτι ξεχωριστό. Για να ξεχωρίσεις όμως σε μια τόσο ανταγωνιστική κατηγορία όπως αυτή των μεσαίων scooter πρέπει να προσφέρεις κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα. Κάτι που θα καλύπτει πλήρως κάθε ανάγκη μετακίνησης, καθώς και τους αναβάτες που ζητούν περισσότερα από την ευκολία στην καθημερινότητα. Γνωρίζοντάς το αυτό, η Kymco επέλεξε να κάνει το επόμενο βήμα, προσθέτοντας πρώτη Adventure στοιχεία σε αυτή την κατηγορία, ώστε το νέο DT X να μην είναι μόνο ξεχωριστό αλλά και πιο πρακτικό, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα. Πόλη, check, Αυτοκινητόδρομος check, Καλντερίμια σε νησί check, Βατός χωματόδρομος check. Το μόνο που μένει είναι η όρεξη για νέους προορισμούς, αφού το DT X δείχνει έτοιμο να σε ακολουθήσει.

Εμφάνιση – ποιότητα κατασκευής

Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kymco ξεκίνησε από το AK550 και ήταν φυσικό να περάσει και στα επόμενα μοντέλα. Το DT X βέβαια έχει τον δικό του χαρακτήρα, αφού τα Adventure στοιχεία ξεχωρίζουν πάνω του, ειδικά στο εμπρός μέρος. Δεν συναντάς συχνά scooter με ψηλό ρύγχος-φτερό. Το τελευταίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από τους προβολείς οι οποίοι φυσικά είναι Led με ενσωματωμένα DRL φώτα ημέρας όπως επιβάλλει η εποχή. Οι έντονες αιχμηρές γραμμές διατρέχουν όλο το μήκος του scooter και καταλήγουν στο εντυπωσιακό πίσω φανάρι ώστε το DT X να είναι αναγνωρίσιμο από όποια πλευρά και αν το κοιτάς.  H μικρή ζελατίνα και τα ελαστικά μικτής χρήσης ολοκληρώνουν την off-road εμφάνιση του μοντέλου, το οποίο διατίθεται στο χακί ματ της δοκιμής (χρυσαφίζει στον ήλιο) αλλά και σε συνδυασμό πορτοκαλί–μαύρου.

  


 

Ποιότητα κατασκευής: ένα επίπεδο πάνω

Αναβαθμισμένη στη νέα γενιά της Kymco δεν είναι μόνο η σχεδίαση αλλά και η ποιότητα κατασκευής. Αυτό φαίνεται σε κάθε λεπτομέρεια, στο φινίρισμα των πλαστικών αλλά και στην έλλειψη τριγμών ακόμα και όταν περνάς πάνω από κακοτράχαλα εδάφη που δεν συνηθίζονται για σκούτερ.

Άνεση – εργονομία

Από μακριά, το εργονομικό τρίγωνο θυμίζει τα κλασσικά GT σκούτερ όπως το Downtown, ανεβαίνοντας όμως στη σέλα του DT X καταλαβαίνεις αμέσως ότι διαφέρει αισθητά από τα υπόλοιπα μοντέλα της Kymco. Πλέον κάθεσαι πάνω και όχι μέσα στο σκούτερ, σε μια πιο επιθετική στάση με το φαρδύ τιμόνι χαμηλότερα. Δεν έχεις μόνο μεγαλύτερη ορατότητα αλλά και καλύτερο έλεγχο σε όλες τις συνθήκες, χωρίς όμως να περιορίζεται ο διαθέσιμος χώρος για τα πόδια. Έτσι αισθάνεσαι άνετα σε οποιαδήποτε στάση, ακόμη και αν τα πέλματα σου δεν ακουμπούν στο κεκλιμένο πάτωμα. Η όμορφη δίχρωμη σέλα είναι ευρύχωρη για δύο άτομα, με αφρώδες μέτριας σκληρότητας και ύψος 800χιλ, υποχρεώνοντας όσους αναβάτες είναι κάτω από 1,75 να πατούν με τις μύτες των ποδιών στο έδαφος, όπως βλέπουμε συχνά σε GT σκούτερ.

Χώροι-πρακτικότητα: Με προσόντα!

Ανοίγοντάς τη (υπάρχει μικρό αμορτισέρ που την κρατά ανοικτή), βλέπεις τον απεριόριστο χώρο που επαρκεί για δύο Full Face κράνη (το ένα μικρού μεγέθους) και άλλα αντικείμενα. Αν θες άμεση πρόσβαση σε μικροπράγματα, μπορείς να τα τοποθετήσεις στο ντουλαπάκι της ποδιάς το οποίο διαθέτει θύρα usb αλλά δεν κλειδώνει, ενώ για να χρησιμοποιείς το τηλέφωνο σου σαν gps (διατίθεται ειδική βάση ως αξεσουάρ) χωρίς να άγχεσαι για το ποσοστό της μπαταρίας του, υπάρχει ακόμη μια θύρα usb στο τιμόνι. Οι πρακτικές λύσεις δεν τελειώνουν εδώ, αφού το DT X εξοπλίζεται και με σύστημα Keyless (εκκίνηση-ανεφοδιασμός), κάτι που η Kymco χρησιμοποιεί στα μοντέλα της εδώ και αρκετό καιρό. Το ίδιο ισχύει και για τα ψηφιακά όργανα, με τον πίνακα οργάνων να αποτελείται από μια εντυπωσιακή LCD οθόνη με μεγάλα λευκά ψηφία, που όμως γίνονται δυσδιάκριτα όταν τα ¨χτυπά¨ απευθείας ο ήλιος. Με μια γρήγορη ματιά έχεις άμεση πρόσβαση στις βασικές πληροφορίες, αν και ιδανικά θα θέλαμε ενδείξεις για την εξωτερική θερμοκρασία και την κατανάλωση.


Κινητήρας

Μοτέρ: Επιδόσεις χωρίς υψηλή κατανάλωση

Εδώ η Kymco δεν χρειαζόταν να δαπανήσει ώρες στο τμήμα R&D, αφού η λύση είναι ήδη γνωστή και πολύ επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα. Ο λόγος φυσικά για τον κινητήρα G5-SC που έχουμε γνωρίσει από το Downtown 350. Ένα μονοκύλινδρο σύνολο 321 κυβικών που ταιριάζει γάντι και στο DT X, καλύπτοντας τις προδιαγραφές Euro 5 με έμφαση στη γλυκιά λειτουργία και στη γεμάτη απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών. Με ισχύ 28,6 ίππων στις 7.500σ.α.λ και 3 χλγμ ροπής στις 5.750, ξεπερνά εύκολα τα αντίστοιχα 300άρια σε επιδόσεις, όντας παράλληλα και πιο ελαστικός στο άνοιγμα του γκαζιού. Σε επίπεδα 300αριού βρίσκεται μόνο η κατανάλωση, αφού κατά τη διάρκεια της δοκιμής η μέση τιμή ανήλθε στα 3,8 λίτρα/100χλμ.




Όπως και στο τελευταίο Downtown έτσι και στο DT X συναντάμε traction control το οποίο σου επιτρέπει να ανοίγεις το γκάζι με ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους, αλλά και να ¨παίζεις¨ στο χώμα, μιας και έχει και δυνατότητα απενεργοποίησης.

Πλαίσιο – αναρτήσεις – φρένα


Πλαίσιο σχεδιασμένο από το μηδέν, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ

Σε αντίθεση με τον κινητήρα που είναι ήδη γνωστός από το Downtown, το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί για τις ανάγκες του DT X έχοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά γεωμετρίας, καθώς η γενική φιλοσοφία του νέου μοντέλου είναι πιο σπορ.




Στον τομέα των αναρτήσεων συναντάμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι και δύο αμορτισέρ με 5 ρυθμίσεις για την προφόρτιση του ελατηρίου, ενώ το σύστημα πέδησης αποτελείται από έναν δίσκο 260 χιλ με τριπίστονη δαγκάνα μπροστά και έναν δίσκο 240 χιλ με διπίστονη δαγκάνα πίσω. Το δικάναλο σύστημα ABS προέρχεται από την Bosch και οι τροχοί είναι 14 και 13 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, με ελαστικά μικτής χρήσης της CST σε διαστάσεις 120/80-14 και 150/70-13.

Οδηγική συμπεριφορά


Στην πόλη: Ευέλικτο και ζωηρό

Παρά το χωμάτινο παρουσιαστικό του, το DT X δεν παύει να είναι σκούτερ και όπως όλα τα σκούτερ οφείλει να είναι ιδανικό για το αστικό περιβάλλον. Εκεί που το ζητούμενο είναι η ευελιξία, το νέο μοντέλο της Kymco τα καταφέρνει εξαιρετικά, κρύβοντας το βάρος των 194 κιλών (πλήρες υγρών) στις επιτόπιες μανούβρες, οι οποίες γίνονται εύκολα χάρη στο σωστό ζύγισμα και στο μεγάλο κόψιμο του τιμονιού. Η διέλευση ανάμεσα στα αυτοκίνητα δεν θα αποτελέσει ποτέ πρόβλημα, ενώ όταν η κίνηση αραιώσει και ανοίξεις περισσότερο το γκάζι θα δεις ότι ο κινητήρας είναι πρόθυμος να επιταχύνει σε όλο το φάσμα των στροφών, μέχρι να στείλει το κοντέρ πάνω από τα 145 χλμ/ώρα. Αν στα παραπάνω συνυπολογίσεις τα 10.3 δλ. που χρειάζονται για το 0-100 χλμ/ώρα, τη χαμηλή κατανάλωση αλλά και το traction control που δεν σε κόβει χωρίς λόγο, είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί ο G5-SC είναι από τους πιο επιτυχημένους κινητήρες της κατηγορίας.


Σφιχτό αλλά σπορ στον ανοικτό δρόμο

Κινούμενος στην πόλη και βλέποντας δίπλα σου τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων, θα σκεφτείς ότι ένα crossover σκούτερ δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, αλλά θα καταλάβεις επίσης ότι η ¨σκληρή¨ εμφάνιση συμβαδίζει με τη λειτουργία των αναρτήσεων. Στις λακκούβες θα καταλάβεις ότι η Kymco επέλεξε να δώσει μεγαλύτερο βάρος στη σπορ συμπεριφορά, οπότε είναι σίγουρο πως θα ψαχτείς με τη ρύθμιση προφόρτισης των πίσω αμορτισέρ, για να επιτύχεις τον ιδανικό συνδυασμό άνεσης-απόδοσης για εσένα. Αν βέβαια έχεις βρεθεί σε δρόμο με στροφές θα σκεφτείς δύο φορές τη συγκεκριμένη αλλαγή, αφού η συμπεριφορά του DT X είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη. Βουτά από στροφή σε στροφή με ιδιαίτερη ευκολία αλλά και με μεγάλα περιθώρια κλίσης, χωρίς να ακούς το κεντρικό σταντ να βρίσκει στην άσφαλτο κάθε φορά που πλαγιάζεις λίγο παραπάνω, όπως συμβαίνει συχνά σε σκούτερ της κατηγορίας. Τα φρένα ολοκληρώνουν το πακέτο με δύναμη αλλά και σωστή αίσθηση (45,2 μέτρα για το 100-0χλμ/ωρα), ενώ η νέα θέση οδήγησης σου επιτρέπει να εκμεταλλευτείς τα παραπάνω στοιχεία τόσο σε γρήγορους ρυθμούς όσο και σε χαλαρές βόλτες.

Εξορμήσεις και... χωρίς άσφαλτο!

Αν από την άλλη σου αρέσουν οι πιο μακρινές εξορμήσεις, το μόνο που θα χρειαστείς είναι η μεγαλύτερη ζελατίνα από τον κατάλογο των αξεσουάρ, αφού τα GT χαρακτηριστικά σου επιτρέπουν να ταξιδέψεις στον αυτοκινητόδρομο, διατηρώντας με άνεση ταχύτητες 120-130χλμ/ώρα. Η διαφορά με το DT Χ είναι ότι σε αυτές τις εξορμήσεις μπορεί να περιλαμβάνεται και χώμα. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάς ότι πρόκειται για σκούτερ και όχι για εντούρο, οπότε μην περιμένεις ότι θα μπορείς να οδηγείς όρθιος περνώντας μέσα από βράχια κλπ. Οι εκτός δρόμου διελεύσεις θα πρέπει να περιορίζονται σε βατούς χωματόδρομους, όπου τα ελαστικά θα σου δώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν θελήσεις να κατέβεις σε μια παραλία που είδες από ψηλά ή όταν εξερευνήσεις πού τελειώνει ένα μονοπάτι, στοιχεία που αυτομάτως κάνουν κάθε σου εκδρομή πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο από ένα τέτοιο σκούτερ.


To Motoracing λειτουργεί ως επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρείας Kymco στην Καβάλα (Ανταλλακτικά-Πωλήσεις-Service) και εξειδικεύεται σε βάθος για κάθε μοντέλο της, καθώς και στην παροχή εξουσιοδοτημένου service και γνήσιων εγγυημένων ανταλλακτικών της Kymco.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να δείτε την πλήρη γκάμα από τα καινούρια scooter Kymco της κατηγορίας Euro 5, το Agility 16+ 125i, το People-s 125i ABS, το Agility 16+ 200i, το People-s 200i ABS, το X-Town CT300i ABS, το Downtown 350i ABS, το DT X360 ABS/TCS, το Xciting s 400i ABS/TCS, το Ak 550i  ABS κ.α. Σε μοναδικές τιμές της αγοράς, επίσης σας παρέχουμε την δυνατότητα εξόφλησης σε 12 άτοκες δόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2510200570.


KYMCO DT X 360 Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Διατίθεται σε τρία χρώματα: Μαύρο, σκούρο πράσινο - μαύρο & πορτοκαλί - μαύρο

Κινητήρας            

Τύπος: 4T 1K, Y/Ψ 4Β

Κυβισμός (κ.εκ.):  321

Διάμετρος Χ Διαδρομή (χλστ.):  Δ/Α

Συμπίεση (:1):   Δ/Α

Ισχύς (ίπποι / σ.α.λ.)
: 28,6/7.500

Ροπή (kg-m/σ.α.λ.)
: 3,0/5.750

Τροφοδοσία: Ψεκασμός

Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ (λίτρα): 12,5

Κατανάλωση (λτ./100χλμ.): 3,8

Πλαίσιο - Αναρτήσεις - Φρένα     


Τύπος:  Ατσάλινο σωληνωτό


Αναρτήσεις Ε / Ρυθμίσεις: Τηλεσκοπικό πιρούνι


Διαδρομή (χλστ.):   Δ/Α


Αναρτήσεις Π / Ρυθμίσεις:   Δύο αμορτισέρ, ΠΕ


Διαδρομή (χλστ.):  Δ/Α


Φρένα Ε (χλστ.): Δ, 3Ε, ABS


Φρένα Π (χλστ.) :Δ, 2Ε, ABS


Τροχοί - Ελαστικά             


Ελαστικό Ε:  120/80-14


Ελαστικό Π:  150/70-13


Διαστάσεις          


Μήκος (χλστ.):  2.165


Πλάτος (χλστ.):  780


Μεταξόνιο (χλστ.):   1.550


Ύψος σέλας (χλστ.):  800


Βάρος (κιλά πλήρες):  194


Εξοπλισμός          

ABS / Ρυθμ.:  N/O


Τraction Control / Ρυθμ.:  N/N


Στροφόμετρο:  N


Immobilizer:   Ν


Yπολογιστής ταξιδιού: Ο


Μερικός χιλιομετρητής:  N


Ένδειξη βενζίνης:  N


Δείκτης θερμοκρασίας:  N


Θερμοκρασία περιβάλλοντος:  O


Ζελατίνα / Ρυθμ.: N/O


Ρυθμιζόμενες μανέτες Σ/Φ:  N/N


Πλάγιο σταντ:  Ν


Κεντρικό σταντ:  Ν


Χειρολαβές / Σχάρα: Ν/Ο


Ρυθμιζόμενες αναρτησεις Ε/Π:  Ο/Ν


Μετρήσεις         


0-50 χλμ/ώρα (δλ):  2,9


0-80 χλμ/ώρα (δλ) : 10,3


50-100 χλμ/ώρα (δλ):  6,7


100-0 χλμ/ώρα (μέτρα): 45,2

 



« Επιστροφή




Έχετε δει πρόσφατα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG