ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΚΡΑΝΗ ΜΗΧΑΝΗΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κλειστό κράνος (Full face) μηχανής - moto


21/01/2021
Κλειστό κράνος (Full face) μηχανής - moto
Οι κρύες μέρες του χειμώνα έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Επομένως γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι τα ρούχα να σε κρατούν ζεστό και στεγνό, όμως και το κράνος έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για τους αναβάτες μοτοσυκλετών. Στο εν λόγω άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά αυτές τις ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που χρησιμοποιούν ανοιχτό κράνος τύπου jet, καθώς το βάρος του είναι μικρό, χωράει εύκολα κάτω από τη σέλα των περισσότερων scooter της αγοράς και γενικά ταιριάζει εμφανισιακά με συγκεκριμένους τύπους μοτοσυκλετών, όπως οι ρετρό. Το χειμώνα όμως, ίσως θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε ένα full face κράνος. Αυτού του είδους τα κράνη όχι μόνο δημιουργούν ένα πιο ζεστό περιβάλλον για το κεφάλι σας, αλλά παρέχουν και μεγαλύτερη προστασία από τον παγωμένο αέρα, τη βροχή και το σπρέι που σηκώνουν τα αυτοκίνητα.


Παράλληλα, τα Full Face κράνη παρέχουν τη μεγαλύτερη προστασία ενώ οδηγείτε μία μηχανή.  Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει αδύναμο σημείο, δηλαδή το άνοιγμα στο κάτω μέρος του πιγουνιού στα ανοιχτά κράνη, καθώς και το σύστημα μεντεσέ σε ένα σπαστό κράνος. Στα κλειστά κράνη όλο το κράνος έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως ενιαία μονάδα, έτσι ώστε σε κανένα σημείο του ταξιδιού ή της βόλτας σας να μην είστε προστατευμένοι.


Τα κράνη πλήρους προσώπου (Full Face) προορίζονται για άτομα που οδηγούν σε υψηλές ταχύτητες. Ταυτόχρονα η τεχνολογική τους εξέλιξη είναι ραγδαία, καθώς τα περισσότερα κράνη της αγοράς είναι εξαιρετικά άνετα και ελαφριά, χωρίς να ασκούν πίεση στους μυς του κεφαλιού και του λαιμού του αναβάτη. Είναι επίσης αεροδυναμικά και ταιριάζουν άνετα στο κεφάλι του αναβάτη. Το μόνο μειονέκτημα που μπορεί να προσάψει κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η δυσχέρεια στη συνομιλία με άλλα άτομα και το κάπνισμα. Βέβαια όταν φοράτε ένα Full-face κράνος, ο μόνος τρόπος για να καπνίσετε τσιγάρο ή να μιλήσετε με κάποιον είναι να το αφαιρέσετε εντελώς.




Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε κλειστά κράνη μηχανής (Full-face) των εταιρειών AGV, BEON, CORSA, ZEN, ZEUS, FSD, CTS & STR, τα οποία διαθέτουν ανθεκτικό εξωτερικό κέλυφος, κατασκευασμένα είτε από απλά θερμοπλαστικά, είτε από πιο σύνθετα υλικά όπως kevlar ή carbon, όπου το καθένα από αυτά παρέχει στο κράνος διαφορετική αντοχή και διάρκεια ζωής. Τα υλικά κατασκευής είναι κομβικής σημασίας για το βάρος του κράνος, με σαφέστατη ένδειξη ότι τα κράνη με ανθρακονήματα (carbon) καθίστανται ελαφρότερα και ανθεκτικότερα.

Η ορατότητα

Η ορατότητα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναβάτες. Σκοτεινιάζει νωρίς το απόγευμα, οπότε αν χρησιμοποιείτε σκούρα φιμέ ζελατίνα, η ορατότητα είναι περιορισμένη, ιδιαίτερα αν περνάτε από δρόμους με ελλιπή ή καθόλου φωτισμό. Καλό θα ήταν να αλλάξετε τη ζελατίνα με μια διάφανη και να χρησιμοποιήσετε γυαλιά ηλίου την ημέρα. Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα κράνη με εσωτερικό φιμέ ζελατινάκι που ανεβοκατεβαίνει και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατά βούληση.

Αν μη τι άλλο τσεκάρετε την κατάσταση της ζελατίνας και αντικαταστήστε την αν έχει πολλές γρατζουνιές. Οι αντανακλάσεις που δημιουργούν οι γρατζουνιές από τους προβολείς των διερχόμενων οχημάτων, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Συνάμα ένα να από τα πιο σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο αναβάτης το χειμώνα είναι το θάμπωμα της ζελατίνας. Ευτυχώς, υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα «αντιθαμβωτική μεμβράνη». Τοποθετείται στο εσωτερικό της ζελατίνας και σε απαλλάσσει από το ενοχλητικό και επικίνδυνο θάμπωμα.

Από την άλλη δεν είναι όμως μόνο η ζελατίνα που θαμπώνει. Αν φοράτε γυαλιά θα έχετε προσέξει ότι και αυτά θαμπώνουν. Για να αντιμετωπίσετε  το φαινόμενο αυτό, θα πρέπει να έχετε ανοιχτούς τους αεραγωγούς του κράνους ή να αφήνετε ελάχιστα ανοιχτή τη ζελατίνα. Τέλος, είναι καλό να χρησιμοποιείτε κάποιο περιλαίμιο ή μπαλακλάβα, ώστε να μην εισέρχεται κρύος αέρας από το κολάρο στο εσωτερικό του κράνους.

Πώς να βρείτε το τέλειο μέγεθος

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ελέγξετε την εφαρμογή του κράνους σας. Μπορείτε να κάνετε όλες τις ακόλουθες δοκιμές ή μόνο μερικές από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, το κράνος πρέπει να περάσει τουλάχιστον τρεις από αυτές τις δοκιμές για να θεωρηθεί κατάλληλα.

     - Το κράνος σας δεν πρέπει  να  κινείται όταν κουνάτε το κεφάλι σας

     - Το κράνος σας δεν πρέπει  να  περιστρέφεται ελεύθερα στο κεφάλι σας

     - Η επένδυση στο λαιμό σας δεν πρέπει  να  την απομακρύνει από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας

     - Το κομμάτι του πηγουνιού δεν θα πρέπει  να  αγγίζει το πηγούνι ή τη μύτη σας


     - Εάν το κράνος σας έχει μαξιλάρια μάγουλων, θα πρέπει να αγγίζουν τα μάγουλά σας και όχι να τα πιέζετε


     - Το κράνος πρέπει να είναι σταθερό στο δέρμα σας, αλλά δεν πρέπει να πιέζει προς τα μέσα



Το άνωθεν μεγεθολόγιο θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε το μέγεθος του κράνους που σας ταιριάζει, με βάση την περίμετρο της κεφαλής. Αν μη τη άλλο η σωστή εφαρμογή είναι μείζονος σημασίας. Ακόμα και τα καλύτερα κράνη δεν παρέχουν προστασία αν δεν ταιριάζουν σωστά. Εάν ένα κράνος είναι πολύ χαλαρό, θα γλιστρήσει από το κεφάλι σας ή θα αναγκάσει το κεφάλι σας να χτυπήσει μέσα στο κράνος κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, προκαλώντας αμβλύ τραύμα δύναμης. Αντίθετα, ένα πιο σφιχτό κράνος κάνει κάτι περισσότερο από την υπερβολική πίεση στο κρανίο σας. Σε περίπτωση σύγκρουσης, πρόκειται να διανείμει περισσότερη δύναμη στον εγκέφαλό σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάσειση και άλλες μορφές εγκεφαλικής βλάβης.





« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG