ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Tips για την συντήρηση των φρένων μηχανής


08/01/2020
Tips για την συντήρηση των φρένων μηχανής
Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικά tips για την συντήρηση των φρένων της μηχανής σας προκειμένου να ταξιδεύετε πάντοτε με ασφάλεια. Τα φρένα μαζί με τα ελαστικά μηχανής αποτελούν τα δύο βασικότερα μέρη που θα σας εξασφαλίσουν μια άνετη και κυρίως ασφαλή οδήγηση. Ένας τρόπος ώστε να διατηρείτε τα φρένα της μηχανής σας στην καλύτερη κατάσταση είναι φυσικά να μην αμελείτε το τακτικό τους service. Ωστόσο πολλές φορές, η φθορά των φρένων μπορεί να έρθει αρκετά νωρίτερα από το προγραμματισμένο service, με αποτέλεσμα να θέτεται σε κίνδυνο η ζωή του αναβάτη και των συνεπιβατών μιας μοτοσυκλέτας. Πάμε να δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που αφορούν την συντήρηση των φρένων.


 


Συμβουλές για τη συντήρηση των φρένων μοτοσυκλέτας

Αρκετοί μοτοσικλετιστές δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία στα φρένα της μηχανής τους. Όπως προαναφέραμε η σωστή λειτουργία του συστήματος πεδήσεως είναι από τους μεγαλύτερους παράγοντες που θα εξασφαλίσουν την ασφάλειά σας στον δρόμο. Αν και εσείς διαθέτετε μια μηχανή, ανεξαρτήτου κυβισμού, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη έμφαση στην σωστή συντήρηση των φρένων της.

 Αλλαγή στα τακάκια

Τα τακάκια αποτελούν ένα από τα βασικότερα μέρη στο σύστημα πέδησης. Η αλλαγή τους θα πρέπει να γίνεται σε κάθε τακτικό service της μοτοσυκλέτας σας, αφού η φθορά τους είναι αρκετά μεγάλη έναντι των υπολοίπων μερών μιας μηχανής. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού το κόστος τους είναι πολύ μικρό για τον σπουδαίο αυτό ρόλο που παίζουν. Μια λανθασμένη άποψη αρκετών ανθρώπων είναι ότι αφού αλλάχθηκαν τα τακάκια, τα φρένα τους είναι σε καλή κατάσταση. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει αφού τα τακάκια αποτελούν μόνο ένα μέρος από το συνολικό σύστημα των φρένων. Τα παρακάτω tips για την συντήρηση των φρένων αφορούν τα υπόλοιπα μέρη.

Συντήρηση όλων των επιμέρους μερών των φρένων

Όπως προαναφέραμε η συντήρηση των φρένων δεν θα πρέπει να περιορίζετε μόνο στα τακάκια. Εάν δεν θέλετε να βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση όπου σας εγκαταλείπουν τα φρένα σας, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και στις κάτωθι ενέργειες:
 
  • Αλλαγή των υγρών στα υδραυλικά κάθε δύο έτη, ανεξαρτήτου αριθμό χιλιομέτρων.
  • Καθαρισμός των φρένων και συγκεκριμένα στις δαγκάνες, τις μανέτες, τις τρόμπες και όλες τις αρθρώσεις κάθε τέσσερα έτη το μέγιστο.
  • Έλεγχος του ABS και τακτικός καθαρισμός του αισθητήρα περιστροφής του τροχού.
 
Αν διαπιστώσετε κάποια βλάβη ή δυσλειτουργία σε οποιοδήποτε εξάρτημα, καλό θα ήταν να προβείτε στην άμεση αντικατάστασή του. Στο e-shop μας μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία σε πιστοποιημένα ανταλλακτικά moto.
 
 

 

Συμβουλές για συντήρηση των φρένων κατά την χρήση της

Πέρα των ανωτέρω tips για την συντήρηση των φρένων στο κομμάτι του service, υπάρχουν μερικές συμβουλές στην καθημερινότητά σας, που αν τις ακολουθήσετε θα βοηθήσετε στην μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους. Ένα από τα πολύ βασικά είναι το να μην αφήνετε την μηχανή σας για πολύ καιρό σε ακινησία. Η ακινησία μιας μοτοσυκλέτας μπορεί να οδηγήσει στο να κολλήσουν τα κινούμενα μέρη του συστήματος πέδησης με αποτέλεσμα να καταστίσουν τα φρένα της μηχανής σας δυσκίνητα. Προγραμματίστε λοιπόν μερικές μικρές διαδρομές ώστε να μην παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ακινησία η μηχανή σας. Ένα επίσης που θα πρέπει να προσέξετε κατά την οδήγηση, είναι να μην ασκείτε πίεση στη μανέτα και στο πεντάλ. Αρκετοί αναβάτες μοτοσυκλέτας, προκειμένου να είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα για ένα φρενάρισμα, ακουμπούν ένα ή δυο δάχτυλα στην μανέτα του μπροστινού φρένου. Η συγκεκριμένη πρακτική σαφώς και πρέπει να εφαρμόζεται εάν θεωρείτε ότι μπορεί να σας προσφέρει πιο άμεση ανταπόκριση σε ένα φρενάρισμα. Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι μην ασκείτε πίεση στην μανέτα, αφού έτσι τα τακάκια θα έρχονται συνεχώς σε επαφή με τον τροχό, οδηγώντας στην γρηγορότερη φθορά τους.

Ακολουθώντας τα ανωτέρω tips για την συντήρηση των φρένων μηχανής, πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσετε την άριστη κατάστασή τους και την λειτουργικότητά τους κάθε στιγμή. Αυτό φυσικά θα αυξήσει την ασφάλειά σας στον δρόμο σε ένα ξαφνικό φρενάρισμα για αποφυγή ατυχήματος (κάτι που φυσικά δεν ευχόμαστε σε κανέναν).


« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG