ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Συμβουλές για την μπαταρία της μοτοσυκλέτας σας


09/01/2020
Συμβουλές για την μπαταρία της μοτοσυκλέτας σας
Παρακάτω σας ετοιμάσαμε έναν οδηγό με συμβουλές για την μπαταρία της μοτοσυκλέτας σας, προκειμένου να διατηρήσετε την μπαταρία σας σε άριστη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είτε χρειάζεστε την μηχανή σας για κοντινές καθημερινές αποστάσεις, είτε για κάποιο μεγάλο ταξίδι, το σίγουρο είναι ότι θέλετε να την συντηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Και ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας σας είναι η μπαταρία. Η μπαταρία μοτοσυκλέτας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέρη του οχήματος αφού είναι και αυτή που τροφοδοτεί με ενέργεια όλο το κύκλωμα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές για την μπαταρία της μοτοσυκλέτας σας ώστε να την διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην βέλτιστη απόδοσή της.


Συμβουλές για την καλύτερη συντήρηση της μπαταρίας σας

 

 

Οι συμβουλές που σας ετοιμάσαμε δεν απαιτούν φυσικά επαγγελματικές γνώσεις ενός μηχανικού, αλλά εύκολες και μικρές ενέργειες που μπορεί να συμβάλουν στην καλύτερη απόδοση της μπαταρίας σας. Φυσικά πριν προβείτε σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ενέργειες θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η μηχανή σας είναι σβησμένη. Συνοπτικά οι ενέργειες που μπορείτε να κάνετε είναι:

   1. Οπτικός έλεγχος της μπαταρίας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα για να βεβαιωθείτε ότι δεν φέρει εμφανή σημάδια φθοράς.
   2. Καθαρισμός όλων των τερματικών μερών για αποφυγή διαβρώσεων.
   3. Έλεγχος των ενώσεων για σημάδια χαλάρωσης.
   4. Έλεγχος της μπαταρίας μοτοσυκλέτας για τυχόν διαρροές και σημάδια υγρασίας.
   5. Φόρτιση της μπαταρίας εάν τα διαστήματα ακινησίας είναι μεγάλα.

 

Αν σε οποιονδήποτε από τους ανωτέρω ελέγχους διαπιστώσετε κάτι που σας φαίνεται λάθος, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το συνεργείο μας προκειμένου να γίνει μια εκτίμηση της μπαταρίας από κάποιον ειδικό. Σε περίπτωση σημαντικής βλάβης πιθανόν να χρειαστεί η αντικατάσταση της μπαταρίας της μοτοσυκλέτας σας. Η εταιρεία μας διαθέτει τις καλύτερες μπαταρίες μηχανής που κυκλοφορούν στην αγορά και μάλιστα στις οικονομικότερες τιμές.


Συμβουλές για τη μπαταρία της μοτοσυκλέτας σας, για το χειμώνα

Η συντήρηση της μπαταρίας μιας μοτοσυκλέτας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ζωτικής σημασίας. Ένας από τους βασικότερους λόγους που οι μπαταρίες φθείρονται και σταματούν την λειτουργία τους νωρίτερα από το αναμενόμενο είναι η χειμερινή περίοδος. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η μπαταρία της μοτοσυκλέτας χρειάζεται επαναφόρτιση όταν δεν χρησιμοποιείται. Κάθε φορά που οδηγείτε την μηχανή σας, εκείνη φορτίζει. Όταν όμως η μπαταρία σας μένει ανενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα, χάνει σιγά σιγά την ενέργειά της. Κάτι τέτοιο φυσικά έχει αρνητικό αντίκτυπο στην διάρκεια ζωής της, αφού ποτέ η τάση της μπαταρίας δεν θα πρέπει να πέφτει κάτω από ένα όριο.

Εάν λοιπόν αποφασίσετε να αφήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα την μηχανή σας σε ακινησία, υπάρχουν δύο βασικές συμβουλές για την μπαταρία της μοτοσυκλέτας σας. Η πρώτη είναι να μεριμνείτε για την φόρτισή της ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην αποφορτιστεί αρκετά. Κατανοούμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πάντοτε εύκολο, κατά συνέπεια μπορείτε να εφαρμόσετε την δεύτερη συμβουλή, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αφαιρέσετε την μπαταρία από την μοτοσυκλέτα σας και να την αποθηκεύσετε σε κάποιο μέρος του σπιτιού σας. Η μπαταρία θα πρέπει να αποθηκευτεί σε κάποιον χώρο με θερμοκρασία μεγαλύτερη από μηδέν βαθμούς κελσίου, αφού χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσουν σε μια ανεπιθύμητη ζημιά. Από την άλλη, εάν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή (μεγαλύτερη από 35 βαθμούς Κελσίου) τότε η αποφόρτισή της θα γίνει πολύ γρηγορότερα. Καλό λοιπόν θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία στην οποία αποθηκεύσατε την μπαταρία σας δεν φτάνει τα δύο αυτά άκρα, αλλά κυμαίνεται κάπου στην μέση. Ακολουθώντας τις ανωτέρω συμβουλές για την μπαταρία της μοτοσυκλέτας σας θα εξασφαλίσετε την μέγιστη απόδοσή της για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει όμως να έχετε κατά νου ότι καμία μπαταρία δεν διαρκεί για πάντα. Μετά την πάροδο περίπου 4 ετών, η απόδοση της μπαταρίας σας είναι λογικό να μειώνεται και κάποια στιγμή θα χρειαστεί αντικατάσταση.


« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG