ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΑΞΕΣΟΥΑΡ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ

Ξεκινήστε ένα ταξίδι με την μηχανή σας


08/01/2020
Ξεκινήστε ένα ταξίδι με την μηχανή σας
Ένα ταξίδι με την μηχανή σας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να γνωρίσετε νέους προορισμούς και τοποθεσίες, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την διαδρομή σας στο μέγιστο. Ο ήχος της μηχανής, το αεράκι στο πρόσωπό σας και οι ατελείωτες δυνατότητες είναι και μερικά από τα πλεονεκτήματα του ταξιδιού με μηχανή. Αρκετός κόσμος έχει συνδέσει τις μοτοσυκλέτες με τις υψηλές ταχύτητες και την επικινδυνότητα. Αν και σε έναν μεγάλο βαθμό αυτό ισχύει, ωστόσο κάθε έμπειρος οδηγός μοτοσυκλέτας γνωρίζει ότι μια μηχανή είναι πολύ περισσότερα. Είναι ένα μέσο για να ταξιδέψετε σε μέρη και να απολαύσετε αξιοθέατα με τους δικούς σας ρυθμούς. Ένα ταξίδι με την μηχανή σας κυριολεκτικά μπορεί να σας αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπατε τα ταξίδια και τις εκδρομές σας. Ωστόσο καλό θα ήταν, πριν πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε ένα μακρινό ταξίδι με την μηχανή σας, να είστε πλήρως προετοιμασμένοι ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις. Παρακάτω σας ετοιμάσαμε έναν οδηγό με τα βασικότερα που θα χρειαστείτε για ένα ταξίδι με την μοτοσυκλέτα σας.


Τα απαιραίτητα για ένα ταξίδι με την μηχανή σας


Εκτός από τα βασικά πράγματα που συνήθως χρειάζεστε σε ένα ταξίδι, όπως ταυτότητα, κάρτες και χρήματα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την παρακάτω λίστα που σας ετοιμάσαμε ώστε να καλύψετε όλους τους κινδύνους και τις ανάγκες που συνεπάγεται ένα ταξίδι με τη μηχανή σας. Συνοπτικά τα βασικά που θα χρειαστείτε είναι:

   1. Κράνος

   2. Ρουχισμός
   3. Μπαγκαζιέρες, βαλίτσες και σακίδιο
   4. GPS

Κράνος

Το κράνος αποτελεί το πρώτο και βασικότερο αξεσουάρ μηχανής που θα πρέπει πάντοτε να έχετε μαζί σας. Ανεξαρτήτου απόστασης του ταξιδιού, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε πριν ανεβείτε στην μηχανή σας είναι να φορέσετε το κράνος σας. Το κράνος όχι μόνο θα σας προστατέψει από έναν επικίνδυνο τραυματισμό,  αλλά ταυτόχρονα θα κάνει την οδήγησή σας πιο άνετε όταν συναντήσετε έντονο αέρα ή βροχή κατά την διαδρομή σας. Μια εξαιρετική επιλογή για ένα ταξίδι με μηχανή, αποτελούν τα κλειστά κράνη full face.

Ρουχισμός

Δεύτερο στην λίστα φυσικά αποτελεί ο σωστός ρουχισμός του αναβάτη. Ο ρουχισμός λοιπόν θα πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να προσφέρει στον αναβάτη της μηχανής την μέγιστη προστασία, τόσο από ένα ανεπιθύμητο ατύχημα – πτώση όσο και από τις καιρικές συνθήκες. Το μπουφάν μηχανής είναι και το βασικότερο μέρος του ρουχισμού, αφού θα σας προστατέψει από το κρύο και όχι μόνο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ειδικά παντελόνια για αναβάτες μηχανής. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα αντανακλαστικά του ανθρώπου είναι τέτοια, που σε μια πιθανή πτώση το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να βάλει κάτω τα χέρια. Ο λόγος αυτό καθιστά την ανάγκη για γάντια μηχανής απαραίτητη. Μπορείτε να βρείτε μερικά αξιόπιστα και ανθεκτικά γάντια μηχανής στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Τα δύο αυτά θα λέγαμε ότι αποτελούν τα πιο βασικά μέρη του ρουχισμού, ωστόσο, ανάλογα με την χρονική περίοδο που θα ταξιδέψετε και τον προορισμό στον οποίο θα κατευθυνθείτε, μπορεί να χρειαστείτε και κάποια μπαλακλάβα, κάλτσες και παπούτσια μηχανής.


 

Μπαγκαζιέρες, βαλίτσες και σακίδιο

Σε ένα μεγάλο ταξίδι με την μηχανή σας, οι αποσκευές σας είναι απαραίτητες. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε μεριμνήσει από πριν προκειμένου να προμηθευτείτε τις απαραίτητες μπαγκαζιέρες και βαλίτσες για την μηχανή σας καθώς και ένα σακίδιο πλάτης για τα πολύ απαραίτητα και σημαντικά αντικείμενα και έγγραφα.

GPS σε κάθε ταξίδι με τη μηχανή σας

Φυσικά η ανάγκη για χάρτη έχει εξαφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μια συσκευή GPS ή ένα κινητό τηλέφωνο που να διαθέτει οδηγό πλοήγησης. Έτσι θα μπορέσετε με σιγουριά να φτάσετε στον προορισμό σας. Αυτά θα λέγαμε ότι είναι τα πιο σημαντικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σε ένα ταξίδι με τη μηχανή σας. Από εκεί και πέρα μπορείτε να πάρε ότι άλλο θεωρείτε σημαντικό. ΤΟ σίγουρο είναι ότι μια διαδρομή με την μηχανή σας θα σας μείνει αξέχαστη!


« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG