ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΑΞΕΣΟΥΑΡ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ

Tips για μπουφάν μηχανής - moto


05/11/2020
Tips για μπουφάν μηχανής - moto

Τα μπουφάν μηχανής αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για κάθε αναβάτη και μάλιστα ένα από τα πιο σημαντικά, αφού προστατεύουν το θώρακα, την πλάτη, τους αγκώνες και τους ώμους του αναβάτη από μια ενδεχόμενη πτώση και όχι μόνο.

Παρʼ όλα αυτά ένα μπουφάν μηχανής δεν θα πρέπει να λείπει από την γκάμα του αναβάτη ανεξάρτητα από τη διάρκεια της μετακίνησης που πραγματοποιεί. Πριν προχωρήσετε όμως στην αγορά του, πρέπει να σκεφτείτε και να δώσετε προτεραιότητα σε διάφορους παράγοντες όπως, την πρακτικότητα, το επίπεδο ασφάλειας και την τιμή, προκειμένου να βρείτε εκείνο που τα συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.



Η προστασία και το υλικό κατασκευής


Τα μπουφάν που είναι κατάλληλα για μοτοσυκλέτα, είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως δέρμα ή υλικό cordura, τα οποία προσφέρουν μεγάλη αντοχή στην τριβή. Επίσης, διαθέτουν εγκεκριμένα προστατευτικά τουλάχιστον σε ώμους και αγκώνες, αφού τα σημεία αυτά δέχονται μεγάλη καταπόνηση σε περίπτωση πτώσης. Για πιο ολοκληρωμένη προστασία, ορισμένα μπουφάν διαθέτουν προστατευτικό πλάτης ή θήκη για τέτοιο, ώστε να μπορεί να μπει εκ των υστέρων.


Όσον αφορά το υλικό κατασκευής το δέρμα παρέχει εξαιρετική αντοχή στην τριβή, οπότε σε περίπτωση πτώσης και συρσίματος, θα προστατεύσει σε μεγαλύτερο βαθμό το σώμα του αναβάτη. Σαφές μειονέκτημά του το μεγάλο του κόστος, απόρροια των ακριβών διαδικασιών απόκτησης, κατεργασίας, βαφής, ραφής κ.τ.λ.π., ενώ το υλικό cordura έχει σαν βάση το Nylon και αυτή τη χαρακτηριστική υφή του. Το υλικό αυτό φτιάχτηκε για να αντέχει σε σκληρή χρήση, για αυτό και γρήγορα βρήκε το δρόμο του στο χώρο των ρούχων μοτοσυκλέτας. Όντας πιο εύχρηστο, πιο άμεσα διαθέσιμο και τελικά πιο προσιτό από το δέρμα, τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα «κορντούρας» στην αγορά είναι όλο και περισσότερα. Σε σχέση με το «δέρμα», ο υφασμάτινος εξοπλισμός έχει πολλά θετικά που του έχουν χαρίσει ένα μεγάλο μερίδιο στην προτίμηση του κόσμου. Το μειονέκτημά της είναι ότι δεν έχει ελαστικότητα, οπότε δεν μπορεί να τεντωθεί και είναι πιο εύκολο να σχιστεί.

Αν μη τι άλλο Το μπουφάν που θα επιλέξετε θα  πρέπει να έχει έγκριση CE και συγκεκριμένα CE1 ή CE2, με το δεύτερο να παρέχει μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας.




Η σωστή εφαρμογή

Η σωστή εφαρμογή του μπουφάν, είναι σημαντική, ώστε ο αναβάτης να νιώθει άνετα όταν το φορά και να είναι προστατευμένος. Αν για παράδειγμα, το μπουφάν είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, θα ανεμίζει έντονα στις υψηλές ταχύτητες. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενοχλητικό κι έτσι, δεν θα αισθάνεσαι άνετα και θα αποσπάται η προσοχή σου κατά την οδήγηση.

Για τον προαναφερθέν λόγο, τα περισσότερα μπουφάν διαθέτουν ιμάντες από τους οποίους μπορούν να γίνουν μικρές ρυθμίσεις για τέλεια εφαρμογή. Επίσης, αν το μπουφάν δεν είναι στο σωστό μέγεθος, τα προστατευτικά του δεν θα εφαρμόζουν σωστά στο σώμα σου και πολύ πιθανόν να αποδειχθούν αναποτελεσματικά σε περίπτωση πτώσης. 

Εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να έχετε κατά νου τη χρήση για την οποία προορίζεται το μπουφάν και τη θέση οδήγησης της μοτοσυκλέτας σας. Ένα πιο κοντό μπουφάν θα είναι πιο άνετο, αν είναι σκυφτή η θέση οδήγησης, ενώ σε ένα ταξίδι με on – off μοτοσυκλέτα που έχει πιο όρθια θέση οδήγησης, ένα πιο μακρύ μπουφάν θα προσφέρει καλύτερη κάλυψη από τα στοιχεία της φύσης.

Το μπουφάν θα πρέπει να εφαρμόζει σωστά είτε είναι κανείς 
όρθιος, είτε καθιστός. Με τα χέρια επάνω στο τιμόνι, τα μανίκια θα πρέπει να είναι αρκετά μακριά, ώστε να φτάνουν τους καρπούς και στο τελείωμά τους πρέπει να υπάρχει φερμουάρ. Αυτό δεν επιτρέπει στο μανίκι να ανέβει προς τα πάνω σε περίπτωση ατυχήματος και είναι καλό να καλύπτεται από ύφασμα για να μην περνάει νερό και να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. 

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι λογικό να προσπαθήσει κάνεις να εξοικονομήσει χρήματα από παντού, όμως, η ασφάλεια του αναβάτη είναι ένας τομέας που δεν σηκώνει συμβιβασμούς κι εκπτώσεις. Αξίζει να περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να ανακαλύψετε μπουφάν μηχανής σε ένα μεγάλο εύρος (χειμερινά, καλοκαιρινά, τεσσάρων εποχών, αντρικά, γυναικεία), καταξιωμένων κατασκευαστών του χώρου που υπόσχονται μέγιστη ασφάλεια, καθώς επίσης και σε γάντια μηχανής, παπούτσια - μπότες, μπαλακλάβες κ.α.



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG