ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Tips για οικονομική οδήγηση μηχανής - moto


24/11/2020
Tips για οικονομική οδήγηση μηχανής - moto

Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μας ωθούν, ώστε να επιλέγουμε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα με βάση την κατανάλωση καυσίμου. Επομένως ο παράγοντας της κατανάλωσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που κάποιος θα επιλέξει μια μοτοσυκλέτα για τη μετακίνησή του. Στο συγκεκριμένο άρθρο σας παρουσιάζουμε πέντε βασικές συμβουλές για εξοικονόμηση καυσίμου και όχι μόνο, τις οποίες αν τις τηρήσετε ρητά θα καταφέρετε να μειώσετε αισθητά τα έξοδα της μοτοσυκλέτας σας.

1. Προθέρμανση


Η θέρμανση του κινητήρα μιας μηχανής είναι μέρος του τελετουργικού οδήγησης, αλλά οι περισσότερες μοτοσικλέτες με έγχυση (ψεκασμό) καυσίμου είναι στην πραγματικότητα έτοιμες για οδήγηση άμεσα, κάνοντας τη ρουτίνα προθέρμανσης λίγο υπερβολική.

Αν είστε βέβαιοι ότι ο κινητήρας δεν θα σταματήσει ή ότι δε θα σας κόψει την κίνηση, το να ξεκινήσετε χωρίς να περιμένετε, δεν θα αποφύγει μόνο τη σπατάλη καυσίμου αρχικά, αλλά θα επιτρέψει στον κινητήρα να φτάσει πιο γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας, πράγμα που θα ενισχύσει την απόδοση καύσης και θα σας επιτρέψει να πετύχετε καλύτερη οικονομία καυσίμου.

2. Πίεση των ελαστικών


Ένας από τους πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους για τον απόλυτο έλεγχο της κατανάλωσης καυσίμου είναι να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών σας. Βρείτε την τιμή πίεσης για το ελαστικό σας στο πλευρικό τμήμα ή στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη. Η ρύθμιση της σωστής πίεσης PSI όχι μόνο θα ενισχύσει την οικονομία καυσίμου σας, αλλά θα βελτιώσει επίσης το χειρισμό της μηχανής σας. Και ενώ μερικοί υπερεπιτυχημένοι τρέχουν σε υψηλότερα PSI από τα συνιστώμενα, εμείς σας συνιστούμε να τηρείτε τα συνιστώμενα στοιχεία για μέγιστη ασφάλεια.



3. Φίλτρα και κινητήρας


Οι μοτοσυκλέτες λειτουργούν καλύτερα όταν διατηρούνται σωστά οι κινητήρες τους και αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι το φίλτρο αέρα είναι καθαρό, τα μπουζί να είναι νέα, το φίλτρο καυσίμου να είναι ελεύθερο και οι χρονιστές/βαλβίδες να είναι ρυθμισμένες.


Καταλυτική θα πρέπει να θεωρείται η συνεισφορά του φίλτρου αέρος, καθώς είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» για τον κινητήρα της μηχανής. Όσο πιο καθαρό είναι το φίλτρο και οι πόροι του τόσο πιο εύκολα μπορεί να «αναπνέει» με ευκολία καθαρό αέρα ο κινητήρας και να αποφεύγεται η άσκοπη κατανάλωση βενζίνης.




 

Επίσης, για να εξασφαλίσετε μέγιστη εξοικονόμηση και συντήρηση, καλό θα ήταν να προβείτε και σε ένα καθαρισμό μπεκ μοτοσυκλέτας περίπου ανά 2 με 4 χρόνια. Παράλληλα ο καθαρισμός των μπεκ θα σας βοηθήσει να επιλύσετε άμεσα τα προβλήματα που σχετίζονται με:

  
    - Αυξημένη εκπομπή καυσαερίων

    - Φτωχή οδηγική συμπεριφορά


    - Μειωμένη απόδοση του κινητήρα (ιπποδύναμη, ροπή)


    - Αυξημένη κατανάλωση καυσίμου


    - Ασταθές ρελαντί και περιοδικές διακοπές
 

    - Αργό ξεκίνημα του κινητήρα


    - Καταστάσεις που οδηγούν σε σταδιακή καταστροφή του καταλύτη 



4. Ομαλή οδήγηση


Εστιάστε στη διατήρηση σταθερών ταχυτήτων, στην ομαλή είσοδο του γκαζιού και στην αποφυγή περιττής επιβράδυνσης και θα παρακολουθήσετε άνοδο στην οικονομία καυσίμου σας. Όχι μόνο η ομαλή οδήγηση σας επιτρέπει να επεκτείνετε τον προϋπολογισμό του καυσίμου σας, αλλά σας προσφέρει και ομαλότερες και ενδεχομένως πιο ευχάριστες βόλτες.     

5. Ταχύτητα


Οι μοτοσυκλέτες προσφέρουν εκπληκτική απόδοση κάτω ακριβώς από τα πόδια σας εξ ου και ο όρος "καβάλα σε πύραυλο". Από τη μία η επιθυμία της επιτάχυνσης και της υψηλής ταχύτητας κατά την οδήγηση μπορεί να είναι εθιστική, αλλά από την άλλη το πάτημα του γκαζιού "σκοτώνει" γρήγορα την οικονομία καυσίμου σας, όπως και η οδήγηση σε υψηλή ταχύτητα.


Με μικρές, απλές κινήσεις μπορείτε κάνετε την μετακίνησή μας πιο οικονομική και να  επωφεληθείτε, ακόμα περισσότερο, από την επιλογή του να μετακινήστε με μοτοσυκλέτα.


Για οποιαδήποτε συμβουλή σχετικά με τη συντήρηση και την κατανάλωση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το συνεργείο μας που εδρεύει στην Καβάλα (Διευθ. Κ. Τσολάκη 20, Τηλ. 2510200570), όπου το ειδικευμένο προσωπικό μας, θα σας καθοδηγήσει με απολυτή σαφήνεια.



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG