ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΚΡΑΝΗ ΜΗΧΑΝΗΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σπαστά κράνη (Flip - Up) μηχανής


12/11/2020
Σπαστά κράνη (Flip - Up) μηχανής

Οι μέρες που οι άνθρωποι αγόραζαν κράνη μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν ότι το κεφάλι τους δεν θα τραυματιστεί σε περίπτωση ατυχήματος ή να αποφύγουν την επιβολή προστίμου από την τροχαία έχουν περάσει στο παρελθόν. Σήμερα, όλο και περισσότεροι αναβάτες μοτοσυκλετών δίνουν προσοχή στο κράνος τους και το βλέπουν ως αξεσουάρ που πρέπει να είναι εξελιγμένο και κομψό καθώς ενισχύει το προφίλ τους ως αναβάτες. Ένα από τα είδη κράνους μηχανής που κερδίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον είναι τα σπαστά κράνη τύπου Flip-Up.

Τα σπαστά (Flip-up) κράνη κερδίζουν με ραγδαίους ρυθμούς δημοτικότητα στην αγορά, λόγω της ευελιξίας και της λειτουργικότητάς τους. Τα συγκεκριμένα κράνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κράνη πλήρους προσώπου και με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, μπορούν να μετατραπούν σε κράνη ανοιχτά (Jet). Αλλά αυτό είναι μόνο ένα από τα πράγματα που τα καθιστούν τα πιο απαιτητικά στην αγορά όταν πρόκειται για μοτοσυκλέτα. Προσθέτουν επίσης διάφορα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας που τα καθιστούν περισσότερο από ένα κοινό κράνος, όπως είναι τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας μέσω bluetooth συνδεδεμένα με το κινητό τηλέφωνο κ.α. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε σπαστά (Flip-Up), κλειστά (Full Face), ανοιχτά (Jet) κράνη μηχανής, καθώς και παιδικά κράνη, καταξιωμένων κατασκευαστών όπως AGV, BEON, CORSA, CTS, FSD, ZEN, STR και ZEUS για όλα τα γούστα σε ασυναγώνιστες τιμές.


Flip-Up vs Full Face κράνος

Τα Flip - Up κράνη αν μη τι άλλο βολεύουν σε μια μεγάλη μερίδα αναβατών που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα σε μεγάλες διαδρομές ή να σταματήσουν στην άκρη του δρόμου για να καπνίσουν ένα τσιγάρο. Αυτά τα κράνη έρχονται με έναν μεντεσέ που είναι προσαρτημένος στη ράβδο του κράνους, έτσι ώστε να μπορείτε να αναστρέψετε το κάτω μέρος του κράνους και να το μετατρέψετε σε κράνος ανοιχτού τύπου (jet).

Είναι αυτονόητο ότι τα κράνη δεν έχουν σχεδιαστεί για να οδηγούν με το κλείστρο επάνω, γιατί αυτό δεν είναι καθόλου ασφαλές. Απευθύνονται περισσότερο σε άτομα που τους αρέσουν το στυλ και η άνεση. Αλλά θυμηθείτε, η ανοιχτή θέση του προσώπου προορίζεται μόνο για να πάρει λίγο αέρα ανάμεσα στις βόλτες ή την μετακίνηση εντός της πόλης και όχι να το καθιερώσει κάνεις σε μεγάλα ταξίδια, όπου ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι τραυματισμών σε μια ενδεχόμενη πτώση.


Από την άλλη πλευρά, τα Full Face κράνη παρέχουν τη μεγαλύτερη προστασία ενώ οδηγείτε μία μηχανή.  Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει αδύναμο σημείο, όπως φαίνεται στο σύστημα μεντεσέ σε ένα σπαστό κράνος. Όλο το κράνος έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως ενιαία μονάδα, έτσι ώστε σε κανένα σημείο του ταξιδιού σας να μην είστε προστατευμένοι.

Τα κράνη πλήρους προσώπου (Full Face) προορίζονται για άτομα που οδηγούν σε υψηλές ταχύτητες. Είναι εξαιρετικά άνετα και ελαφριά, χωρίς να ασκούν πίεση στους μυς του κεφαλιού και του λαιμού του αναβάτη. Είναι επίσης αεροδυναμικά και ταιριάζουν άνετα στο κεφάλι του αναβάτη. Ο μόνος τρόπος για να καπνίσετε τσιγάρο ή να μιλήσετε με έναν συνάδελφο αναβάτη ενώ φοράτε ένα κράνος πλήρους προσώπου είναι να το αφαιρέσετε εντελώς. 

Πλεονεκτήματα ενός σπαστού Flip-Up κράνους 

Είναι μια κοινή λανθασμένη αντίληψη ότι μόνο τα άτομα που τους αρέσει να καπνίζουν πρέπει να πάρουν ένα σπαστό κράνος, καθώς τους επιτρέπει να καπνίζουν χωρίς να βγάζουν το κράνος τους εντελώς. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.


Δεν είναι αναληθές ότι είναι πιο εύκολο να καπνίζετε εάν έχετε ένα σπαστό κράνος. Μπορείτε απλώς να ανασηκώσετε τη ράβδο πηγουνιού ενώ σταθμεύετε στο πλάι του δρόμου και να καπνίσετε ένα τσιγάρο χωρίς να βγάλετε εντελώς το κράνος σας. Εάν είστε κάποιος που κάνει μεγάλα ταξίδια και σας αρέσει να καπνίζετε ανάμεσα σε βόλτες, θα πρέπει σίγουρα να πάρετε ένα αρθρωτό κράνος.


Αλλά αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό, για το οποίο το αρθρωτό κράνος είναι καλό. Υπάρχουν πολλοί αναβάτες που το αγοράζουν απλώς και μόνο επειδή θέλουν να πάρουν αέρα ανάμεσα στις βόλτες χωρίς να βγάλουν πλήρως το κράνος τους. Αυτά τα κράνη είναι επίσης ιδανικά για άτομα που ταξιδεύουν σε πόλεις που έχουν πολλά φώτα στοπ, επειδή ένα σπαστό κράνος μπορεί να αποτελεί την άμεση λύση σε τέτοιες περιπτώσεις. Μπορείτε απλά να γυρίσετε το μπροστινό μέρος του κράνους και να πάρετε λίγο απαραίτητη αναπνοή καθαρού αέρα πριν συνεχίσετε το ταξίδι σας ξανά.


Δεν είναι επίσης κρυφό γεγονός ότι τα σπαστά κράνη δεν είναι τόσο ασφαλή όσο τα κράνη πλήρους 
προσώπου. Το μπροστινό μέρος του προσώπου είναι πιο ευαίσθητο σε περίπτωση ατυχήματος στα σπαστά κράνη. Εάν είστε κάποιος που οδηγεί σε αυτοκινητόδρομο υψηλής ταχύτητας, τότε δεν συνιστάται να πάρετε ένα σπαστό κράνος.


Πώς να βρείτε το τέλειο μέγεθος

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ελέγξετε την εφαρμογή του κράνους σας. Μπορείτε να κάνετε όλες τις ακόλουθες δοκιμές ή μόνο μερικές από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, το κράνος πρέπει να περάσει τουλάχιστον τρεις από αυτές τις δοκιμές για να θεωρηθεί κατάλληλα.

     - Το κράνος σας δεν πρέπει  να  κινείται όταν κουνάτε το κεφάλι σας

     - Το κράνος σας δεν πρέπει  να  περιστρέφεται ελεύθερα στο κεφάλι σας

     - Η επένδυση στο λαιμό σας δεν πρέπει  να  την απομακρύνει από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας

     - Το κομμάτι του πηγουνιού δεν θα πρέπει  να  αγγίζει το πηγούνι ή τη μύτη σας

     - Εάν το κράνος σας έχει μαξιλάρια μάγουλων, θα πρέπει να αγγίζουν τα μάγουλά σας και όχι να τα πιέζετε

     - Το κράνος πρέπει να είναι σταθερό στο δέρμα σας, αλλά δεν πρέπει να πιέζει προς τα μέσα




Το άνωθεν μεγεθολόγιο θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε το μέγεθος του κράνους που σας ταιρειάζει, με βάση της περίμετρο της κεφαλής. Αν μη τη άλλο η σωστή εφαρμογή είναι μείζονος σημασίας. Ακόμα και τα καλύτερα κράνη δεν παρέχουν προστασία αν δεν ταιριάζουν σωστά. Εάν ένα κράνος είναι πολύ χαλαρό, θα γλιστρήσει από το κεφάλι σας ή θα αναγκάσει το κεφάλι σας να χτυπήσει μέσα στο κράνος κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, προκαλώντας αμβλύ τραύμα δύναμης. Αντίθετα, ένα πιο σφιχτό κράνος κάνει κάτι περισσότερο από την υπερβολική πίεση στο κρανίο σας. Σε περίπτωση σύγκρουσης, πρόκειται να διανείμει περισσότερη δύναμη στον εγκέφαλό σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάσειση και άλλες μορφές εγκεφαλικής βλάβης.



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG