ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΑΞΕΣΟΥΑΡ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ

Αξεσουάρ μπότες - παπούτσια μηχανής


02/02/2021
Αξεσουάρ μπότες - παπούτσια μηχανής

Τα πόδια του αναβάτη πρέπει να προστατεύονται απέναντι σε διάφορους κινδύνους. Εξάλλου έχουν να αντιμετωπίσουν τα στοιχεία της φύσης, πετραδάκια και ζωύφια που μπορεί να τα χτυπήσουν, τη ζέστη του κινητήρα και το σημαντικότερο μια ενδεχόμενη πτώση. Τα δάκτυλα και οι αστράγαλοι είναι πιο ευαίσθητα από ότι φαντάζεστε και ο μόνος τρόπος για να προστατευτούν και να μείνουν ακέραια σε περίπτωση ατυχήματος είναι οι κατάλληλες μπότες - παπούτσια μηχανής. Όμως, η επιλογή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στο εν λόγω άρθρο που σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το ιδανικό ζευγάρι για εσάς, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε με άνεση και ασφάλεια τις εξορμήσεις σας με μοτοσυκλέτα.

Ο σκοπός της χρήσης

Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείτε το πεδίο χρήσης και να διαλέξετε τη μπότα που ταιριάζει σε αυτό. Μπορεί να χρησιμοποιείτε τη μοτοσυκλέτα σας τόσο για ταξίδια, όσο και στα καθημερινά δρομολόγια από και προς τη δουλειά. Σε αυτή την περίπτωση η επιλογή είναι καλό να καθοριστεί με βάση το τι κάνετε πιο συχνά. Επίσης, η μπότα δεν θα πρέπει να σας εμποδίζει στο να χειρίζεστε τη μοτοσυκλέτα και να είναι άνετη για να μη σας αποσπά την προσοχή. Τέλος, υπάρχει και ο παράγοντας της εμφάνισης που απασχολεί πολλούς αναβάτες. Να ταιριάζει, δηλαδή, η μπότα με τη μοτοσυκλέτα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό ή με τα ρούχα της δουλειάς.

Supersport



Οι μπότες αυτές χρησιμοποιούνται σε αγώνες ή track days είναι κατασκευασμένες, έτσι ώστε να αντέχουν την τριβή και τα δυνατά χτυπήματα στην άσφαλτο. Η κατασκευή τους έχει ως γνώμονα, όχι μόνο την προστασία αλλά και το χαμηλό βάρος. Διαθέτουν προστατευτικά σε φτέρνα, κνήμη, δάκτυλα και αστράγαλο και για το κλείσιμό τους χρησιμοποιείται συνήθως φερμουάρ και βέλκρο. Έχουν ειδικά σημεία που απορροφούν τη δύναμη από τα χτυπήματα και διαθέτουν εξαερισμό για να αναπνέει το πόδι.

Adventure / Dual Sport



Οι μπότες μεικτής χρήσης συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των supersport και των motocross. Είναι συνήθως αδιάβροχες και διαθέτουν αντιολισθητική σόλα, ενώ είναι κατασκευασμένες από δέρμα. Κλείνουν με φερμουάρ ή κουμπώματα σε συνδυασμό με βέλκρο και στο εσωτερικό τους διαθέτουν προστατευτικά στα πιο κρίσιμα σημεία και μεταλλικές ενισχύσεις για πρόσθετη στήριξη και σταθερότητα.

Καθημερινά παπούτσια μηχανής

 



Δεν είναι όλες οι μπότες μηχανών σκληροπυρηνικές. Υπάρχουν και τα παπούτσια μηχανής που είναι για καθημερινή χρήση,  τα οποία έχουν εμφάνιση που θυμίζει κανονικό παπούτσι, αλλά παρέχουν προστασία στον αστράγαλο και διαθέτουν στο εξωτερικό τους ενθέματα που προστατεύουν από τη φθορά που δημιουργεί ο λεβιές ταχυτήτων. Είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να είναι άνετα, ενώ συνάμα θα επιτρέψουν στον αναβάτη να περπατήσει με ευκολία, όταν χρειαστεί.

Πως πρέπει να εφαρμόζουν οι μπότες μηχανής;

Βασική προϋπόθεση είναι να είναι άνετες, όπως όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός μοτοσικλέτας. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πιθανότατα οι μπότες σας να είναι κατασκευασμένες από κάποιο είδος ζωικού δέρματος, συνήθως αγελάδας. Το δέρμα των αγελάδων απλώνει όταν τραβηχτεί, οπότε για αρχή θα πρέπει να βρείτε μια μπότα με μια άνετη εφαρμογή, ώστε μετά από μερικές φορεσιές, αυτή θα εφαρμόζει με ακρίβεια.

Ποτέ μην αγοράζετε μπότες μόνο από την αίσθηση εφαρμογής που σας δίνουν στο κατάστημα, αλλά σκεφτείτε πώς θα τις νιώθετε σε 2-3 εβδομάδες και σε 100-200 χιλιόμετρα από τη στιγμή που θα τις αγοράσετε.

Λάβετε υπόψη ότι οι μπότες σας πρέπει να εφαρμόζουν γύρω από τους αστραγάλους σας τόσο ώστε το πόδι σας να μην ολισθαίνει εμπρός και πίσω. Εάν έχετε στενούς αστραγάλους και δοκιμάζετε μια μπότα που αφήνει ελεύθερο χώρο στον αστράγαλο, να ξέρετε ότι αυτή δε θα σας προσφέρει αρκετή ασφάλεια. Διαφορετικές μπότες έχουν διαφορετικά προφίλ προσαρμογής (π.χ. οι Dainese είναι φαρδιές μπροστά και στενές στον αστράγαλο κλπ.), επίσης είναι σημαντικό να βρείτε το σωστό τύπο για το σώμα σας (όπως και για τον υπόλοιπο εξοπλισμό σας).

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μπότες - παπούτσια μοτοσυκλετών σε διάφορα είδη (Supersport, Adventure / Dual Sport, καθημερινής χρήσης) και κατασκευαστές (Dainese & Modeka) για όλα τα γούστα, συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα και μοναδική αισθητική.

Παράλληλα θα βρείτε και μια μεγάλη ποικιλία στα αξεσουάρ αναβάτη όπως γάντια μηχανής, μπουφάν μηχανής, αδιάβροχα, παντελόνια, μπαλακλάβες, θήκες κινητού, αδιάβροχες χούφτες, καλύμματα μηχανής κ.α.



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG