ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Ζυγοστάθμιση μηχανής & scooter


12/01/2021
Ζυγοστάθμιση μηχανής & scooter

Τι είναι η ζυγοστάθμιση και ποια είναι τα οφέλη της σε μια μοτοσυκλέτα;

Ο όρος ζυγοστάθμιση υποδεικνύει τη σωστή ισορροπία ενός ελαστικού, που περιγράφει την ομοιόμορφη κατανομή της μάζας  στο εσωτερικό του. Όταν το ελαστικό περιστρέφεται, τυχόν ασυμμετρίες της μάζας προκαλούν κλυδωνισμούς στον τροχό. Αυτοί οι κλυδωνισμοί μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην οδήγηση, που συνήθως γίνονται αντιληπτές σαν κατακόρυφες ή πλευρικές δονήσεις, ανάλογα με το είδος της ανισορροπίας που έχει ο τροχός. Πιo συγκεκριμένα, υπάρχουν 2 τύποι ανισορροπίας, η στατική ανισορροπία και η δυναμική ανισορροπία.

Στατική ανισορροπία: προκαλείται όταν υπάρχει ένα βαρύ ή ελαφρύ σημείο στο ελαστικό. Σε αυτή την περίπτωση η κύλιση του ελαστικού δεν είναι ομαλή και το ελαστικό μαζί με τον τροχό μπορεί να παρουσιάζουν μία κίνηση πάνω-κάτω.

Δυναμική ανισορροπία: συμβαίνει όταν υπάρχει άνισο βάρος σε μία ή και τις δύο πλευρές της κατά πλάτους κεντρικής γραμμής της διάταξης ελαστικού/τροχού. Η δυναμική ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει πλευρική ταλάντωση ή τρέμουλο του τροχού.

Τα μη ζυγοσταθμισμένα ελαστικά, με το τρέμουλο που προκαλούν, μπορεί να οδηγήσουν σε κόπωση του οδηγού αλλά και σε πρόωρη φθορά των ελαστικών και της ανάρτησης της μοτοσυκλέτας σας. Συνεπώς, η ζυγοστάθμιση των ελαστικών θα πρέπει να ελέγχεται με την πρώτη ένδειξη δονήσεων, ενώ τα ελαστικά θα πρέπει να ζυγοσταθμίζονται τόσο κατά την τοποθέτησή τους στους τροχούς για πρώτη φορά, όσο και όταν αλλάζονται ή επισκευάζονται οι ζάντες ή όταν γίνεται κυκλική εναλλαγή τους στα πλαίσια ενός service.

Για να ζυγοσταθμιστεί ο τροχός, ο τεχνικός τον τοποθετεί σε μηχάνημα ζυγοστάθμισης το οποίο απεικονίζεται στην παρακάτω εικόνα, όπου εν συνεχεία τον περιστρέφει (προσομοιώνοντας συνθήκες πραγματικής οδήγησης) προκειμένου να εντοπίσει τα βαρύτερα σημεία του. Έπειτα το μηχάνημα καθοδηγεί τον τεχνικό στα σημεία όπου πρέπει να τοποθετήσει αντίβαρο/α στην επιφάνεια της ζάντας για να αντισταθμίσει την όποια ανισορροπία βάρους.




Κάποια από τα σημάδια που υποδηλώνουν την ανάγκη ζυγοστάθμισης
:

        - Ανομοιόμορφη φθορά του πέλματος του ελαστικού

        - Τρέμουλο στο τιμόνι κατά την οδήγηση, πιο αισθητό σε μεγάλες ταχύτητες

        - Φθορά σε τμήματα του μπροστινού συστήματος της μηχανής και στρεσάρισμα



Γιατί είναι απαραίτητη η ζυγοστάθμιση των τροχών:

        - Εμποδίζεται η γρήγορη φθορά των ελαστικών

        - Αυξάνεται η χιλιομετρική απόδοση

        - Το κοσκίνισμα-τρέμουλο τιμονιού δεν συμβαίνει ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες

        - Αυξάνεται η πρόσφυση στις υψηλές ταχύτητες με αποτέλεσμα ασφάλεια και άνεση

        - Εξασφαλίζεται σε γενικές γραμμές μία ευχάριστη οδήγηση



Στο Motoracing στην καβάλα θα βρείτε από κοντά ή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα επώνυμα ελαστικά μοτοσυκλέτας & scooter όπως Michellin, Pirelli, Mitas, Metzeler κ.α., στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Διαθέτουμε όλες τις διαστάσεις ελαστικών μοτοσυκλέτας και προσφέρουμε άμεση τοποθέτηση και Ζυγοστάθμιση εντελώς δωρεάν
!!!

Καλύπτουμε μοτοσυκλέτες χαμηλού και υψηλού κυβισμού – υποστηρίζουμε όλους τους τύπους:


Scooter, Sport, Touring, Enduro, Atv τετράτροχα, Motocross, παπιά, τσόπερ, κλπ.


Παράλληλα για πάσης φύσεως τεχνικά θέματα που αφορούν τα ελαστικά, τη ζυγοστάθμιση και το Service μπορείτε να μας καλέσετε στο συνεργείο μας στο τηλ. 2510200570, ώστε να σας δώσουμε την κατάλληλη λύση σε κάθε προβληματισμό σας.



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG