ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Τι πρέπει να προσέξεις στην μοτοσυκλέτα σου μετά από μία πτώση


25/11/2021
Τι πρέπει να προσέξεις στην μοτοσυκλέτα σου μετά από μία πτώση

 

Το να βρεθεί η μοτοσυκλέτα σου στο έδαφος είναι κάτι που δύσκολα θα αποφύγεις. Δες εδώ τι να κάνεις και τι να ελέγξεις όταν σου συμβεί.


Η μοτοσυκλέτα μπορεί να πέσει από δικό σου λάθος ή αν κάποιο αυτοκίνητο τη χτυπήσει, ακόμα και σταματημένη. Τι ζημιές όμως να περιμένεις και πότε η μεταφορά με γερανό είναι αναπόφευκτη; Όλα εξαρτώνται από τις εκάστοτε συνθήκες. Αν είχες πτώση με την enduro μοτοσυκλέτα σου στο χώμα, μάλλον δεν έπαθε τίποτα, αν όμως μια supersport ή adventure μοτοσυκλέτα βρέθηκε πεσμένη στην άσφαλτο, θα πρέπει να ελέγξεις για ζημιές.

Εκτίμηση της κατάστασης


Πριν σηκώσεις τη μοτοσυκλέτα κοίτα σε ποια σημεία έχει έρθει σε επαφή με το οδόστρωμα για να ξέρεις χοντρικά που να ψάξεις για ζημιές. Έχε κατά νου ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα σε σημείο που δεν φαίνεται. Σήκωσε με προσοχή τη μοτοσυκλέτα και μην ξεχάσεις να ανοίξεις το σταντ γιατί μπορεί να πέσει από την άλλη μεριά. Αν έχεις εμπλακεί σε ατύχημα βγάλε μερικές φωτογραφίες πριν σηκώσεις τη μοτοσυκλέτα και πάρε τα στοιχεία των εμπλεκόμενων και των μαρτύρων.  


Έλεγχος για ζημιές


Αν η μοτοσυκλέτα ήταν στο σταντ, την έσπρωξε αυτοκίνητο και έπεσε από τη δεξιά μεριά, πολύ πιθανόν το σταντ ή η βάση του να έχουν στραβώσει. Επίσης, δες αν έχει στραβώσει η μανέτα του συμπλέκτη και ο λεβιές των ταχυτήτων. Σε κάποιες μοτοσυκλέτες υπάρχει περίπτωση ο λεβιές των ταχυτήτων να ακουμπήσει στο κάρτερ και να κάνει ζημιά κι εκεί. Αν η μοτοσυκλέτα πέσει από την άλλη μεριά η μανέτα του εμπρός φρένου και το πεντάλ του πίσω, είναι εκτεθειμένα και μπορεί να στραβώσουν ή να σπάσουν. Σε κάθε περίπτωση ψάξε για διαρροή λαδιού από τα κάρτερ του κινητήρα και μην οδηγήσεις τη μοτοσυκλέτα αν χάνει λάδι γιατί μπορεί να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στον κινητήρα.


Ρίξε μια ματιά στα μαρσπιέ, μπορεί να έχουν στραβώσει ή ακόμα και να έχουν σπάσει. Αν η μοτοσυκλέτα έχει πλαστικά φαίρινγκ, το πιθανότερο είναι να έχουν γρατζουνιστεί, ενώ ζημιά μπορεί να εντοπίσεις στα φλας και τα αντίβαρα του τιμονιού. Γρατζουνιά, ράγισμα ή σπάσιμο μπορεί να βρεις και στους καθρέπτες, ενώ η αντικατάσταση όσων έχουν ενσωματωμένα φλας είναι πιο ακριβή. Αν οι καθρέπτες στηρίζονται στο φαίρινγκ, δεν αποκλείεται να υπάρχει ζημιά και σε εκείνο το σημείο. Τέλος, αν είχες τοποθετημένες βαλίτσες, μάλλον κάποια θα ακούμπησε στο έδαφος, ενώ μπορεί να υπάρχει ζημιά και στις βάσεις τους.


Μπορεί να βγει στο δρόμο;


Όπως ήδη αναφέραμε, δεν πρέπει να παραλείψεις να ελέγχεις για διαρροή λαδιού. Τσέκαρε όλα τα εξαρτήματα που έχουν ζημιά και σιγουρέψου ότι είναι ακόμα καλά στερεωμένα και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν στο δρόμο. Τέλος, δες αν φώτα και φλας λειτουργούν κανονικά για να βλέπεις και να φαίνεσαι.


Προστασία

           


Όπως προστατεύεις τον εαυτό σου με εξοπλισμό, το ίδιο μπορείς να κάνεις με τη μοτοσυκλέτα ώστε να μειώσεις τις ζημιές και να μπορείς να την οδηγήσεις μετά την πτώση. Υπάρχουν προστατευτικά μανιτάρια ή κάγκελα για όλα σχεδόν τα μοντέλα της αγοράς και θα προστατεύσουν τη μοτοσυκλέτα μειώνοντας τη ζημιά στο ελάχιστο. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Motoracing.gr θα βρείτε στα αξεσουάρ μηχανής όλα τα απαραίτητα για να προστατέψετε την μηχανή σας κατά την διάρκεια μιας πτώσης όπως είναι τα προστατευτικά κάγκελα μοτοσυκλέτας υψωμένα ή χαμηλωμένα για Benelli, BMW, Kawasaki & Yamaha της εταιρείας Puig, καθώς και προστατευτικά μανιτάρια για τον κινητήρα και τον τροχό της μοτοσυκλέτας σου σε ασυναγώνιστες τιμές και αξιοπιστία.

Περισσότερες πληροφορίες


www.motoracing.gr


Κ. Τσολάκη 20 


65403 Καβάλα


Τηλ.: 2510200570


Email:info@motoracing.gr






« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG