ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Συμβουλές για την αποθήκευση της μηχανής σας


17/11/2020
Συμβουλές για την αποθήκευση της μηχανής σας

Ο χειμώνας στη χώρα μας είναι βραχυπρόθεσμος και χαρακτηρίζεται ήπιος στις περισσότερες περιοχές σε σύγκριση με άλλες χώρες του κόσμου.  Αν όμως επιλέγετε να αποθηκεύσετε τη μοτοσυκλέτα σας τους χειμερινούς μήνες, στο γκαράζ, μπορείτε κάλλιστα να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας στο εν λόγω άρθρο που σας παρουσιάζουμε, για να τη βρείτε σε άριστη κατάσταση, όταν μπει η άνοιξη. Τα κύρια σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσετε βαρύτητα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι πέντε και αφορούν:

Tο χώρο αποθήκευσης

Υποθέτουμε ότι δεν διαθέτουν όλοι κλιματιζόμενη αποθήκη χαμηλής υγρασίας με στρατιωτική ασφάλεια - διαφορετικά γιατί είστε εδώ; Μπορείτε όμως σίγουρα να πάρετε τα μέτρα σας για να κρατήσετε μακριά την υγρασία Ένας καλός εξαερισμός βοηθάει πολύ στο να μην δημιουργείται συμπυκνωμένη υγρασία. Εάν το σηκώνει η τσέπη σας μπορείτε να έχετε ένα χαμηλού κόστους καλοριφέρ. Αποφύγετε όμως τους καυστήρες πετρελαίου ή ξύλου, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν συμπύκνωση υδρατμών από την καύση τους και έχουν αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επίσης, ένα αξιοπρεπές αναπνεόμενο κάλυμμα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τη σκόνη και τη βρωμιά.


Τα ελαστικά 

Ο μεγαλύτερος εχθρός των ελαστικών είναι να σηκώνουν το βάρος της μοτοσυκλέτας συνεχόμενα σε ένα σημείο. Αυτό αφήνει ένα επίπεδο σημείο στην κάτω πλευρά του ελαστικού που δεν είναι διακριτό εύκολα αλλά μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στα ελαστικά πολύ σύντομα. Στηρίξτε την μοτοσυκλέτα σε stands έτσι ώστε να μην δέχονται το βάρος τα λάστιχα.


Αν δεν έχετε το σωστό stand, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον γρύλο του αυτοκινήτου σας αλλά με μεγάλη προσοχή.

Ο άλλος θανάσιμος εχθρός των ελαστικών είναι οι υπεριώδεις ακτίνες γι’ αυτό και ένα σκοτεινό γκαράζ είναι ένα καλό μέρος αποθήκευσης από αυτή την άποψη.



Την μπαταρία

Οι μπαταρίες μολύβδου μισούν τον χειμώνα και την ακινησία. Αν σκοπεύετε λοιπόν να αφήσετε την μπαταρία επάνω στην μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια χαμηλών θερμοκρασιών, ετοιμαστείτε να τις πετάξετε σύντομα στον κάδο.


Για αυτό καλό θα είναι να Προμηθευτείτε  έναν καλό συντηρητή μπαταρίας, που να μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο φόρτισης σταθερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν δεν μπορείτε να έχετε τη μπαταρία πάνω στη μοτοσυκλέτα, αποσύνδεσέ τη και αφαιρέστε την εντελώς. Μπορείτε παράλληλα να τοποθετήσετε ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στους δίσκους και τα τακάκια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Παρεμπιπτόντως οι μπαταρίες λιθίου “συγχωρούν” πιο εύκολα τις μεγάλες περιόδους ακινησίας.


Τα λάδια και τη βενζίνη

Ως συνήθως θα βάζατε λάδια και θα αλλάζατε φίλτρο πριν αφήσετε την μοτοσυκλέτα σας να ξεκουραστεί έτσι ώστε ο κινητήρας να είναι γεμάτος με φρέσκο καθαρό λιπαντικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αλλά ακόμη και αν το λάδι δεν είναι σε τέλεια κατάσταση δεν θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Η σημαντική βλάβη θα προέλθει από το αντιψυκτικό. Να είστε βέβαιοι ότι είναι φρέσκο.


Κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι για το τι προκαλείται όταν αφήνεις καύσιμο μέσα στην μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σας βεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για μία μοτοσυκλέτα που την αφήνεις 3 με 4 μήνες ακίνητη γεμάτη καύσιμο.

Το θέμα της καθαριότητας

Το να βάζετε σε ακινησία μια βρώμικη μοτοσυκλέτα είναι ένα βήμα προς τη διάβρωσή της. Επομένως σε αυτήν περίπτωση ταιριάζει γάντι η έκφραση ότι ‘‘η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά’’. Επομένως το καθάρισμα έχει την τιμητική σε αυτή την περίπτωση, ώστε να απομακρυνθεί η βρωμιά από όλα τα σημεία της μηχανή σας, δίνοντας σημασία σε σημεία που δεν φαίνονται όπως μέσα στις δαγκάνες των φρένων. Καθαρίστε, στεγνώστε καλά και έπειτα ψεκάστε με ένα καλό αντιδιαβρωτικό σπρέυ. Χρησιμοποιήστε ένα καλό καθαριστικό για την αλυσίδα και στην συνέχεια περάστε την με ένα ποιοτικό λιπαντικό. Παράλληλα το κατάστημά μας σας προσφέρει μια ευρεία γκάμα από καθαριστικά μηχανής, αλυσίδας και άλλων χρήσεων, καθώς και λιπαντικά αλυσίδας, τα οποία υπόσχονται ορατά αποτελέσματα απο την πρώτη κιόλας χρήση.


Περιποιηθείτε με λιπαντικό όλα τα εμφανή μέταλλα (καλάμια, διακόπτες, μοχλούς εξάτμισης κ.α.) απλά έχετε το νου σας να μην λιπάνετε πολύ τα δισκόφρενα γιατί δεν θα είναι πολύ ευχάριστη η αίσθηση όταν ξανά οδηγήσετε την μοτοσυκλέτα σας.




« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG