ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Πώς να αλλάξατε μπαταρία μηχανής & scooter με ασφάλεια


27/05/2021
Πώς να αλλάξατε μπαταρία μηχανής & scooter με ασφάλεια

Η αντικατάσταση της μπαταρίας είναι, συνήθως μια εύκολη διαδικασία. Μπορεί όμως να διαφέρει από μοτοσυκλέτα σε μοτοσυκλέτα. Έχοντας λίγες βασικές γνώσεις μπορεί κανείς να αλλάξει την μπαταρία μόνος του και να εξοικονομήσει χρήματα.

Βήμα 1: Διάβασε το εγχειρίδιο χρήστη

Το εγχειρίδιο είναι το πιο σημαντικό εργαλείο στην εργαλειοθήκη σου. Θα σου πει ακριβώς που βρίσκεται η μπαταρία, τι να προσέξεις κατά την αλλαγή, τι τύπο μπαταρίας να χρησιμοποιήσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Έχε το κοντά σου και συμβουλέψου το πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αν είναι απαραίτητο.

Βήμα 3: Αποσύνδεσε τον αρνητικό πόλο

Ο αρνητικός πόλος είναι, συνήθως, μαύρος και συμβολίζεται με «-». Αν δεν είσαι σίγουρος για το ποιος είναι, συμβουλέψου το εγχειρίδιο χρήστη. Ξεβίδωσε όλα τα καλώδια από πάνω του και χρησιμοποίησε λίγη μονωτική ταινία για να καλύψεις τους ακροδέκτες, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με την μπαταρία.

Βήμα 4: Αποσύνδεσε τον θετικό πόλο

Ο θετικός πόλος έχει, τις περισσότερες φορές, κόκκινο χρώμα και συμβολίζεται με «+». Θα χρειαστεί και πάλι να ξεβιδώσεις και να απομακρύνεις κάθε καλώδιο που είναι στερεωμένο στον πόλο της μπαταρίας.


Βήμα 5: Αφαίρεσε την μπαταρία

Η μπαταρία θα είναι με κάποιον τρόπο στερεωμένη καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα. Μπορεί να συγκρατείται από έναν λαστιχένιο ιμάντα ή κάποιο μεταλλικό κομμάτι και ίσως υπάρχουν σφουγγαράκια γύρω της. Θα χρειαστεί να τα αφαιρέσεις όλα προκειμένου να βγει η μπαταρία. Πρόσεξε αν υπάρχουν ροδέλες στους πόλους ή στα εξαρτήματα που συγκρατούν τη μπαταρία, γιατί μπορεί να πέσουν σε κάποιο δυσπρόσιτο σημείο μέσα στη μοτοσυκλέτα.

Βήμα 6: Εγκατέστησε τη νέα μπαταρία

Πριν τοποθετήσεις τη νέα μπαταρία, σιγουρέψου ότι αυτή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις είναι στο σωστό μέγεθος, ώστε να ταιριάζει στην προκαθορισμένη θέση και είναι ο σωστός τύπος μπαταρίας. Αν δεν είσαι σίγουρος, κι εδώ το εγχειρίδιο χρήστη θα σου δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες. Αν νωρίτερα αφαίρεσες ροδέλες και παξιμάδια, θα πρέπει να τα τοποθετήσεις ξανά. Σιγουρέψου ότι η μπαταρία έχει στερεωθεί καλά και δεν κουνιέται από τη θέση της.

Προσοχή!!

Στην περίπτωση που έχεις ετοιμάσει εσύ ο ίδιος την μπαταρία με τα υγρά της, μετά από κάθε φόρτιση, πρώτα κλείνεις το φορτιστή και στη συνέχεια αποσυνδέεις τους ακροδέκτες από τη μπαταρία. Κατά τη φόρτιση κράτησε την μπαταρία μακριά από εστίες φλόγας και σπίθες. Το αέριο που παράγεται, υπό μορφή μπουρμπουλήθρων, είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο (oxyhydrogen gas, κροτούν αέριο, μείγμα Η2 + Ο2 σε αναλογία όγκων 2:1). Σε περίπτωση ατυχήματος από έκρηξη μπαταρίας, τα εγκαύματα από τα οξέα μπορεί να είναι έως και πολύ σοβαρά. Χρησιμοποίησε σαν "αντίδοτο" μαγειρική σόδα (baking soda, NaHCO3) που θα εξουδετερώσει το οξύ, και στη συνέχεια νερό για να το ξεβγάλεις. Σόδα και νερό μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης για καθαρισμό, οπουδήποτε πάνω στη μοτοσικλέτα πέσουν υγρά μπαταρίας. Προσοχή, το νερό δεν πρέπει να είναι αλατισμένο, γιατί η ένωσή του με τη σόδα θα παραγάγει χλώριο (πρασινοκίτρινο αέριο), που είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες.


Βήμα 7: Σύνδεσε τα καλώδια

Αν οι ακροδέκτες των καλωδίων έχουν σημάδια διάβρωσης ή μπλε σκόνη, μπορείς να τα τρίψεις με μια συρμάτινη βούρτσα, για να καθαρίσουν. Υπάρχουν ειδικά σπρέι που αποτρέπουν τη διάβρωση των πόλων. Ένα ψέκασμα είναι αρκετό για να τους προστατέψει. Συνέδεσε πρώτα τον θετικό και στη συνέχεια τον αρνητικό πόλο χωρίς να σφίξεις υπερβολικά τα παξιμάδια που συγκρατούν τα καλώδια πάνω στους πόλους.

Βήμα 8: Έλεγχος και συναρμολόγηση

Σιγουρέψου ότι όλα είναι στη θέση τους και γύρνα το κλειδί για να δεις αν έχεις ρεύμα. Αν ανάψουν τα συνηθισμένα λαμπάκια στα όργανα, όλα είναι καλά, αν όχι θα πρέπει να ελέγξεις τις συνδέσεις και τις ασφάλειες για να βρεις το πρόβλημα. Τέλος, τοποθέτησε ξανά όλα τα εξαρτήματα που είχες αφαιρέσει προκριμένου να αποκτήσεις πρόσβαση στην μπαταρία.


                   
 

Το κατάστημα και το συνεργείο του Motorocing εξειδικεύεται εδώ και χρόνια στην πώληση και στις τοποθετήσεις επώνυμων μπαταριών (YUASA, BS-Baterry, Unibat, Magneti Marelli) για κάθε τύπο μοτοσυκλέτας, παπιού & σκούτερ της αγοράς. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον τύπο της μπαταρίας, τη συντήρησή της, τον ωφέλιμο χρόνο ζωής κ.α. μην διστάσεις να μας καλέσεις στο 2510200570 και να σε ακούσουμε για κάθε σου απορία!! 



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG