ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Διακοπές με μηχανή το καλοκαίρι τι να προσέξετε


31/07/2021
Διακοπές με μηχανή το καλοκαίρι τι να προσέξετε

Έχετε και αυτοκίνητο και μηχανή, ποιο από τα δύο οχήματα θα προτιμούσατε για να πάτε διακοπές; Ένας συνειδητοποιημένος μηχανόβιος δεν θα το σκεφτόταν καν και θα επέλεγε τη μηχανή του. Ένας άλλος θα σκεφτόταν την άνεση του κλιματιστικού. Ωστόσο τα δύο πράγματα δεν συγκρίνονται και να γιατί.

Πρώτο και κύριο η μηχανή δίνει την αίσθηση της ελευθερίας και το ταξίδι γίνεται συναρπαστικότερο. Από την άλλη είναι και οικονομικότερο, τόσο από πλευράς καυσίμων, διοδίων, ναύλων σε πλοίο κ.α.


Αν έχετε επιλέξει διακοπές σε νησί, η μηχανή αποτελεί το ιδανικότερο μέσο, αφού έτσι μπορείτε να κινηθείτε καλύτερα στο νησί. Βέβαια αν δεν έχετε
enduro ή γενικά ψηλή μοτοσυκλέτα θα πρέπει να προσέχετε, επειδή στα περισσότερα νησιά οι δρόμοι έχουν προβλήματα και κάπου δεν υπάρχουν καθόλου.

 
Σκεφτείτε ακόμα ότι σε πολλά νησιά οι δρόμοι του κέντρου των πόλεων ή των χωριών είναι κλειστοί για τα αυτοκίνητα. Η μηχανή πάντα περνάει. Ακόμα φτάνετε πιο εύκολα σε παραλίες, ακόμα και με λίγη προσοχή αν έχετε χαμηλό μηχανάκι.


Από την άλλη το ταξίδι γίνεται πραγματικά ταξίδι, διασκέδαση και όχι απλά «δρομολόγιο». Με το αυτοκίνητο συνήθως δεν σταματάς κάπου, βολεμένος στο κλιματιστικό, ταξιδεύεις από τη μια πόλη στην άλλη σαν το λεωφορείο της γραμμής.

 

Με τη μηχανή μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τον αυτοκινητόδρομο, αν θέλετε να περάσετε λίγο πιο χαλαρά και να δείτε και κάποια άλλη πόλη στο ταξίδι σας. Με το αυτοκίνητο είναι πιθανό να μη το ρισκάρετε, επειδή δεν γνωρίζετε τι κίνηση θα συναντήσετε στην πόλη και δεν θα ρισκάρετε να βγείτε εκτός προγραμματισμού.Οι διακοπές με τη μηχανή είναι για ανθρώπους της περιπέτειας και όχι για συμβατικούς.


 
 

Βασικά tips για τη μοτοσυκλέτα

Είτε πάτε μακριά είτε πάτε κοντά, είτε λείψετε πολλές μέρες, είτε λίγες θα ήταν καλό να βεβαιώσετε μερικά δεδομένα. Με πρώτο και κύριο μέλημα τη μοτοσυκλέτα αυτή καθεαυτή:

  • Η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και αυτό θα το πετύχετε απλά, επισκεπτόμενοι το συνεργείο σας.

 
  • Μεγάλη έμφαση θα ήταν καλό να δοθεί στο φίλτρο αέρα, γιατί τώρα το καλοκαίρι η ατμόσφαιρα είναι βεβαρημένη.

 
  • Ακόμη το φίλτρο βενζίνης είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν ταξιδεύετε σε άγνωστα μέρη δε μπορεί κανείς να σας εγγυηθεί την ποιότητα των πρατηρίων που θα ανεφοδιαστείτε.

 
  • Δώστε προσοχή στην αλυσίδα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μικρό σπρέυ γράσσου, για να είναι πάντα λαδωμένη. Προτείνουμε κάθε 500 περίπου χιλιόμετρα να την περνάτε ένα χεράκι για να είναι πάντα φρέσκια.

 
  • Δεν πρέπει να παραβλέψουμε τα λάστιχα, αφού η καλή τους κατάσταση είναι νευραλγική για κάθε ταξίδι. Συνεπώς επιβάλλεται μια επίσκεψη σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα ελαστικών. Καλό θα ήταν νε έχτε μαζί σας ένα κιτ επισκευής ελαστικών, που ούτε χώρο πιάνει ούτε βαρύ είναι.

 
  • Κάτι σύνηθες στις διακοπές είναι το να πρέπει να κουβαλάτε κι εσείς και το έταιρο ήμισυ τα κράνη σε παραλίες, ταβερνάκια, μπαράκια, οπουδήποτε. Σκεφτείτε πόσο απλό είναι να αφήνετε τα κράνη πάνω στη μοτοσυκλέτα σας δίχως να φοβάστε μη τα «χάσετε». Αυτό είναι απλούστατο με μια κλειδαριά κρανών (προτιμότερο με κλειδί) που και μικρή είναι και δε ξεπερνάει τα 10,00€ κι έτσι πέραν του βάρους κρατάτε τα κράνη μακρυά από άμμο και γρατζουνιές.

 
  • Μιας που αναφερόμαστε σε κλειδαριές καλό είναι να υπάρχει κι ένα λουκετάκι για το δισκόφρενο, απλά για σιγουριά.


  • Τέλος κάτι συμβαίνει στις διακοπές είναι να χαθούν τα κλειδιά της μοτοσυκλέτας κάπου και να ξεμείνουμε. Αυτό δε θα συμβεί βέβαια, αν έχοντας προνοήσει κουβαλάμε και τα δεύτερα κλειδιά μαζί μας. Πιο αποτελεσματικό θα είναι να τα έχει ο συνταξιδιώτης μας που συνήθως είναι πιο ψύχραιμος σε αυτές τις καταστάσεις.


Βασικά tips για  τον αναβάτη

  • Σταματήστε να πίνετε καφέ μιάμιση ώρα πριν το ταξίδι. Η καφεΐνη δρα ως διουρητικό συστατικό με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια του ταξιδιού να αυξάνει ο όγκος της κοιλιάς και αυτό θα απαιτήσει πολλές στάσεις για να ανακουφιστείτε. Το μειονέκτημα, δεν είναι ότι θα καθυστερήσετε στο ταξίδι σας, αλλά θα λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης υγρού θα εμφανισθεί η σύσπαση των μυών σας των κάτω άκρων και το αίσθημα πτώσης της θερμοκρασίας του σώματος σας. Το σύμπτωμα αυτό θα βλάψει την οδηγική σας συμπεριφορά μειώνοντας ταυτόχρονα τα αντανακλαστικά σας.

 
  • Επίσης, 2 ώρες πριν το ταξίδι πιείτε 500ml νερού. Ο λόγος είναι ότι με το συγκεκριμένο ποσό το σώμα μας θα διατηρεί την υγεία του χωρίς να πρήζεται η κοιλιά και να υπάρχει έντονη ανάγκη για διούρηση.

 
  • Βασικό συστατικό για όλους μας ώστε να βρισκόμαστε στη ΖΩΗ, είναι οι υδατάνθρακες. Δίνουν ενέργεια και προστασία στον οργανισμό. Δυόμισι με 3 ώρες, πρίν το ταξίδι πρέπει να καταναλωθεί ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες).

 
  • Πριν το ταξίδι,θα πρέπει να αποφευχθεί η μεγάλη κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, διότι αυξάνεται η κινητικότητα του εντέρου, διεγείροντας την αντανακλαστικότητα του εντέρου.

 
  • Πριν το ταξίδι, θα πρέπει να υπάρχει κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε σίδηρο.

 
  • Για την ομαλή λειτουργία, των νευρώνων του oδηγού, θα πρέπει να καταναλώνονται τρόφιμα πλόυσια σε βιταμίνη Β2-ριβοφλαβίνη και σε βιταμίνη Β3-νιασίνη. Τέτοια τρόφιμα, είναι τα δημητριακά, τα όσπρια, το γάλα και τα αυγά.

 
  • Πριν το ταξίδι θα πρέπει, να καταναλωθούν ροφήματα πλούσια σε ηλεκτρολύτες, με ποιο αποδεκτό την κατανάλωση των νερών πλούσιων σε ηλεκτρολύτες. Ο λόγος, είναι ότι οι ηλεκτρολύτες, θα προστατεύσουν τον οδηγό και τον συνοδηγό απο το συνεχή αίσθημα δίψας, και λόγω της ιδιαίτερης θέσης οδήγησης θα προστατευθούν απο το σύμπτωμα εμφάνισης κράμπας.

 
  • Τέλος, ένας χυμός λαχανικών ή μια μπάρα δημητριακών πρίν το ταξίδι, θεωρείται η ιδανική κατανάλωση τροφίμου με σκοπό την κάλυψη τους απο την εμφάνιση τυχόν ζαλάδας και υπογλυκαιμίας.
 

Προσοχή!! κατά την στάση του ταξιδιού, θα πρέπει να αποφευχθεί η κατανάλωση αλκοόλ, διότι θα αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματος και θα μειωθεί η αντανακλαστικότητα του οδηγού.

 

To ηλεκτρονικό μας κατάστημα Motoracing.gr, έχει μεριμνήσει ώστε να σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα που απαιτούνται για να κάνατε τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις με ασφάλεια. Θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε σε λιπαντικά, φίλτρα λαδιού και βενζίνης, λιπαντικά αλυσίδων, κράνη, κλειδαριές – λουκέτα, βαλίστες μηχανής, αξεσουάρ αναβάτη κ.α. Παράλληλα το συνεργείο μας που εδρεύει στην Καβάλα, μπορεί να σας εγγυηθεί ένα άρτιο και πλήρες service moto, ώστε να μην ανησυχείτε για τίποτα κατά την αναχώρηση σας. Για όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την προετοιμασια της μοτοσυκλέτας σας κατά τη διαρκεια των διακοπων σας μην διστάσετε να μας καλέσετε στο τηλ. 2510200570.

 

Η ομάδα του Motoracing σας εύχεται

''καλό ταξίδι με ασφαλή χιλιόμετρα''



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG