ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO BRANDS - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Λιπαντικά – λάδια Bel –Ray moto


20/03/2021
Λιπαντικά – λάδια Bel –Ray moto

Για πάνω από 70 χρόνια η εταιρεία λιπαντικών Bel-Ray κατασκευάζει προϊόντα λίπανσης για κινητήρες και μηχανήματα που δραστηριοποιούνται σε ένα πολύ μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων όπως είναι η βιομηχανία αεροσκαφών, αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών κ.α.

Η Bel-Ray καινοτομεί συνεχώς στο κομμάτι της μοτοσυκλέτας και όχι μόνο, καθώς και στην τεχνολογία των λιπαντικών για αυτό και χαρακτηρίζεται από την παγκόσμια αγορά ως ο Leader σε θέματα τεχνολογίας, ποιότητας και προστασίας.

Η Bel-Ray ιδρύθηκε από τον William (Bill) Kiefere σε ένα γκαράζ στην πολιτεία του New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών (USA) και έκτοτε κατέκτησε ολόκληρη την Αμερική και επεκτάθηκε και στον υπόλοιπο κόσμο.

Κάθε κινούμενο μέρος μιας μηχανής λειτουργεί πιο αποδοτικά, καθώς μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, επεκτείνεται η διάρκεια ζωής του και μειώνει το κόστος συντήρησης όταν συνεργάζεται με λιπαντικά όπως της Bel-Ray.

Παράλληλα μπορείτε να ενημερωθείτε και από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας όπου μπορείτε να αξιοποιήσετε και το lubricant advisor για την αναζήτηση του καταλληλότερου λιπαντικού για το όχημα σας.

Φυσικά όλα τα προϊόντα της Bel-Ray που αφορούν το χώρο της μοτοσυκλέτας είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Motoracing, όπου η γκάμα της 
Bel-Ray περιλαμβάνει εξειδικευμένες προτάσεις για όλους τους τύπους μοτοσυκλέτας δίχρονους ή τετράτροχους όπως off-road, on road, street, sport touring, scooter και ATV.

Τα λιπαντικά της συγκεκριμένης εταιρείας διακρίνονται σε:


  • Ορυκτέλαια
  • Ημισυνθετικά
  • 100% συνθετικά


Το ορυκτέλαιο

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το ορυκτέλαιο είναι μια φυσική μορφή λαδιού που παράγεται από τη διύλιση αργού πετρελαίου. Η διαδικασία αυτή παράγει πετρέλαιο, το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε λάδι μηχανής, μέσα από διαδικασίες φιλτραρίσματος και ραφιναρίσματος. Το πλήρως συνθετικό λάδι από την άλλη πλευρά, δημιουργείται από την επεξεργασία χημικών ουσιών, οπότε μπορεί να έχει διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με τις επιθυμίες του κατασκευαστή. Για τον λόγο αυτό δημιουργείται ώστε να προστατεύει αποτελεσματικά στις υψηλές θερμοκρασίες και να μην πέφτει η απόδοσή του με το πέρασμα του χρόνου. Σε γενικές γραμμές, ένα πλήρως συνθετικό λάδι «δουλεύει» καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάποιο ορυκτέλαιο γιατί αυτό ακριβώς έχει σχεδιαστεί να κάνει. Τη  συγκεκριμένη σειρά μπορείτε να τη βρείτε στην επιγραφή Mineral EXL και σε τύπους 10w 40, 2 T και 20w 50.






Το ημισυνθετικό

Το κόστος των πλήρως συνθετικών λαδιών είναι σημαντικά υψηλότερο, έως και διπλάσιο σε σχέση με τα ορυκτέλαια. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκαν τα ημισυνθετικά λάδια, τα οποία δημιουργούνται με τη μίξη ορυκτέλαιου και συνθετικού λαδιού. Στόχος είναι να έχουν όλα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνθετικού λαδιού, χωρίς όμως να είναι τόσο ακριβά. Τα ορυκτέλαια όμως αποτελούν τη βάση των ημισυνθετικών λαδιών, αφού αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της σύστασής τους, οπότε έχουν κάποια από τα μειονεκτήματά τους. Πάντως, αποτελούν τη χρυσή τομή σε επίπεδο απόδοσης, αντοχής, ποιότητας και τιμής. Η εταιρεία φημίζεται ιδιαίτερα για τα ημισυνθετικά λιπαντικά υψηλής απόδοσης των σειρών EXP & SL – 2. Σε 10w 4015w 50, 2T και 20w 50.




Το 100% συνθετικό

Τα συνθετικά λιπαντικά συμβαλουν σε πολύ μεγαλο βαθμο στην εξοικονόμηση καυσίμου. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του κινητήρα, τα ορυκτέλαια είναι πιο χοντρά και κινούνται πιο αργά, με αποτέλεσμα ο κινητήρας να λειτουργεί με περισσότερες τριβές και λιγότερο αποδοτικά. Τα συνθετικά όμως, ξεκινούν να δουλεύουν πολύ πιο γρήγορα και έτσι ο κινητήρας φτάνει στο αποκορύφωμά της λειτουργικής του απόδοσης πολύ νωρίτερα. Ένα άλλο πλεονέκτημα των συνθετικών είναι ότι είναι καθαρότερα, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων του κινητήρα, σε σύγκριση με τα συμβατικά ορυκτέλαια. Τα προαναφερθέν λιπαντικά θα τα βρείτε στις σειρές THUMPER, EXS, Si-7 & H1-r Racing (2T, 10w 40, 15w 50, 10w 50, 10w 60), τα εν λόγω λιπαντικά είναι αντάξια του ονόματος της Bel-ray και ανταποκρίνονται εξίσου σε οποιαδήποτε συνθήκη λειτουργίας του κινητήρα σας και επομένως σας στο συστήνουμε ανεπιφύλακτα δίχως δισταγμό για κάθε τύπο μηχανής.



 

Για οποιασδήποτε πληροφορία χρειαστείτε σχετικά με τη χρήση του κάθε λιπαντικού, μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλ. 2510 200570 όπου το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας θα σας καθοδηγήσει με σαφήνεια και ειλικρίνεια. Επίσης μπορείτε να ανατρέξετε στο Motoracing.gr και να δείτε εκτός από τα λάδια μηχανής και τα λιπαντικά αναρτήσεων, τις βαλβολίνες , τα αντιψυκτικά (παραφλού), τα υγρά φρένων, τα λιπαντικά αλυσίδας, τα διάφορα καθαριστικά και γράσα με την υπογραφή της εταιρείας BelRay.



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG