ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ / ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ 30€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €

Λύσεις για το κρύο και την βροχή (του αναβάτη μηχανής)

» Αρχική » Blog / MotoRacing


08/01/2020
Λύσεις για το κρύο και την βροχή (του αναβάτη μηχανής)

Για κάθε αναβάτη μηχανής, οι λύσεις για το κρύο και την βροχή είναι απαραίτητες, αφού οι δύο αυτοί παράγοντες αποτελούν τον χειρότερο εχθρό σε μια βόλτα με μοτοσυκλέτα. Σίγουρα και εσείς, εάν διαθέτετε μια μηχανή στην κατοχή σας, θα έχετε προτιμήσει την λύση του αυτοκινήτου σε βροχερές μέρες ή μέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο δεν διαθέτουν όλοι στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο ή πολλές φορές η διαδρομή δεν εξυπηρετεί τη μεταφορά με αυτό. Θα πρέπει λοιπόν να είστε προετοιμασμένου προκειμένου να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε τόσο στις χαμηλές θερμοκρασίες όσο και στην βροχή. Για να το επιτύχετε αυτό, σας ετοιμάσαμε μια λίστα με λύσεις για το κρύο και την βροχή.


Λύσεις για το κρύο και την βροχή (του αναβάτη μηχανής)
 
Αντιμετώπιση του κρύου και της βροχής με σωστό εξοπλισμό μηχανής

Το σημαντικότερο στην αντιμετώπιση του κρύου και της βροχής σε μία μηχανή είναι φυσικά η σωστή επιλογή του ρουχισμού και των αξεσουάρ. Κάθε αναβάτης που χρησιμοποιεί την μοτοσικλέτα του σε μέρες με κρύο και βροχή, πρέπει να έχει προμηθευτεί τα κατάλληλα αξεσουάρ. Παρακάτω σας ετοιμάσαμε μια λίστα με όλα τα απαραίτητα. Εάν δεν διαθέτετε κάποιο από αυτά και θέλετε να το προμηθευτείτε, μπορείτε να το κάνετε φυσικά μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, στο οποίο σας προσφέρουμε υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών προϊόντα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Η επιλογή του ρουχισμού που θα φορέσετε θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να σας παρέχει την κατάλληλη θερμοκρασία στο σώμα σας και να εμποδίζει το κρύο να εισχωρήσει χωρίς ωστόσο να σας «βαρύνει σε όγκο». Κατά την διαδρομή με μια μοτοσυκλέτα, ο αναβάτης θα πρέπει να έχει την κατάλληλη ευκινησία ώστε να ανταπεξέλθει στην απαιτητική οδήγησή της.Τα ισοθερμικά αποτελούν το πρώτο που θα πρέπει να προσέξετε. Η επιλογή των κατάλληλων ισοθερμικών ρούχων μπορεί να αντιμετωπίσει το κρύο σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, χωρίς να χρειαστεί να φορέσετε δέκα ρούχα από πάνω.


Κάλτσες

Τα πόδια είναι ένας από τα βασικότερα μέρη του σώματος για την ρύθμιση της θερμοκρασίας του. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε ειδικές κάλτσες μηχανής, ώστε να κρατηθούν τα πόδια σας ζεστά. Από εκεί και πέρα μπορείτε να προμηθευτείτε και ένα ζευγάρι παπούτσια μηχανής για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Γάντια μηχανής
και
αδιάβροχα καλύμματα χεριών

Τα χέρια είναι επίσης πολύ σημαντικά. Άλλωστε με αυτά οδηγείτε. Θα πρέπει λοιπόν να τα προστατέψετε από το κρύο όσο και την βροχή. Για να το επιτύχετε αυτό θα πρέπει να αγοράσετε ένα ζευγάρι γάντια μηχανής και ένα ζευγάρι από αδιάβροχα καλύμματα χεριών.

Μπουφάν μηχανής

Το μπουφάν μηχανής αποτελεί το Α και το Ω στην ένδυση ενός αναβάτη. Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα μπουφάν με επένδυση στο εσωτερικό του ώστε να σας προστατέψει από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το ευχάριστο είναι ότι τα περισσότερα μπουφάν για μηχανή έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να μην επιτρέπουν το κρύο να περάσει από αυτά.

Αδιάβροχο

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική από τις λύσεις για το κρύο και τη βροχή είναι το αδιάβροχο. Ακόμη και με το καλύτερο μπουφάν της αγοράς, σίγουρα δεν μπορείτε να κρατήσετε την βροχή από έξω. Κάποια στιγμή είναι αναμενόμενο να μουσκεφτεί στο εσωτερικό του, οδηγώντας σε δυσάρεστες συνέπειες. Αυτός είναι και ο λόγος που το αδιάβροχο είναι απαραίτητο για τις βροχερές μέρες. Πάνω κάτω αυτά είναι τα απαραίτητα μέρη της ενδυμασίας για να προστατευτεί ένας αναβάτης μηχανής από το κρύο και την βροχή. Φυσικά δεν αναφέραμε το κλειστό κράνος full face και την μπαλακλάβα, τα οποία θεωρούμε ότι κάθε αναβάτης έχει στην κατοχή του και τα αξιοποιεί.


Λύσεις για το κρύο και την βροχή στην μηχανή

 « Επιστροφή
ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Newsletter
      
Πληροφορίες

© 2017 - 2020 motoracing.gr (0.394)
© 2017 - 2020 motoracing.gr