ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΚΡΑΝΗ ΜΗΧΑΝΗΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η επιλογή του σωστού κράνους & τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του


22/08/2021
Η επιλογή του σωστού κράνους & τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του
 Ο εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο και εύθραυστο όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό, οπότε είναι πολύ σημαντικό να επενδύσετε τα λεφτά σας σε ένα ασφαλές και κατάλληλο κράνος.

Η διαδικασία της επιλογής

Μπορεί να είναι δελεαστικό να δώσετε περισσότερη σημασία στην μόδα και την τιμή όταν αγοράζετε ένα κράτος παρά στο “βαρετά” χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα εάν είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ζυγίσετε τα πάντα όταν αγοράζετε ένα κράνος. Σύμφωνα με τις οδηγίες ένα κράνος μηχανής θα σας κρατήσει μέχρι και πέντε χρόνια, οπότε προσέξτε που θα επενδύσετε τα χρήματά σας.


Για μεγαλύτερη ασφάλεια να παίρνετε κράνη που καλύπτουν όλο το πρόσωπο (full-face) καθώς έτσι θα είστε σαφώς πιο προστατευμένοι. Πολλοί δεν τα προτιμούν καθώς “θέλουν να νιώθουν τον αέρα στο πρόσωπό τους”, και επιλέγουν ανοιχτά  κράνη τύπου jet, αλλά κατά πάσα πιθανότητα σε ένα ατύχημα θα νιώσουν πολύ περισσότερα στο πρόσωπό τους από τον αέρα.



Το επόμενο που πρέπει να φροντίζετε είναι να σας εφαρμόζει καλά το κράνος, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να σας βγει εάν εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα – οι έρευνες λένε ότι αυτό συμβαίνει περίπου στο 12% των ατυχημάτων. Επιπλέον, ένα κράνος που δεν εφαρμόζει καλά στο κεφάλι σας μπορεί να σας κουράσει και να σας δημιουργήσει προβλήματα στον αυχένα σας. Όταν δοκιμάζετε κράνη σε ένα μαγαζί, αφήστε τα στο κεφάλι σας για μερικά λεπτά. Μπορεί κάποιοι να το θεωρούν ντροπιαστικό αλλά έτσι μπορεί ανακαλύψετε ότι σας πιέζει σε κάποια σημεία, κάτι που δεν είναι πάντα αμέσως εμφανές. Παραλληλα μπορείτε να συμβουλευτείτε και το μεγεθόλογια επιλογής μεγέθους, ωστε να έχετε εξ αρχής μια πρώτη άποψη σε ποιο μέγεθος κράνους να στραφείτε.



Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι το χρώμα και το στυλ. Ναι, ένα ματ μαύρο κράνος ταιριάζει πάρα πολύ με το μαύρο δέρμα και μία μαύρη μηχανή, αλλά δεν θα είστε εύκολα ορατοί. Και επειδή πολλά ατυχήματα γίνονται επειδή αυτοκίνητα πέφτουν πάνω σε μηχανές που δεν είχαν δει, ίσως είναι καλύτερο να διαλέξετε ένα κράνος σε πιο έντονους χρωματισμούς.

Τα πλεονεκτήματα από την ορθή χρήση του κράνους


Προστασία από αέρα

Το κράνος προστατεύει από τον αέρα ακόμα και όταν ο αναβάτης οδηγεί ένα 100άρι σκούτερ και κινείται με 80Km/h. Ο κρύος και ζεστός αέρας σε συνδυασμό με την ταχύτητα, μειώνουν την υγρασία του ματιού με αποτέλεσμα φαινόμενα ξηρότητας και μειωμένη ορατότητα

Προστασία από θόρυβο
Η προστασία από τον αέρα βοηθά σημαντικά και στην μείωση του θορύβου. Ο αναβάτης γλιτώνει τον θόρυβο που δημιουργείται από την τριβή του αέρα με τα αυτιά του ή του μπουφάν του με αποτέλεσμα την καλύτερη αίσθηση του χώρου μέσω της ακοής αφού οι ήχοι από το περιβάλλον είναι περισσότερο ευδιάκριτοι.

Προστασία από νερό

Η προστασία από την βροχή είναι αναμφισβήτητα σημαντική αλλά δεν είναι η μόνο περίπτωση που ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας μπορεί να δεχτεί νερό στο πρόσωπο του. Συχνά οι δρόμοι είναι γεμάτοι από νερά της μπουγάδας του γείτονα ή της βροχής που μόλις σταμάτησε. Τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, φορτηγά ή ακόμα και άλλα δίκυκλα οδηγούν αμέριμνα αλλά το σπρέϊ που δημιουργούν στο πίσω μέρος τους πέφτει κυριολεκτικά στα μούτρα αυτού που ακολουθεί με ένα ιδιαίτερα εκνευριστικό και βρώμικο τρόπο.

Προστασία από σκόνη και χώμα

Η σκόνη μπορεί να μην δημιουργεί σπρέϊ κάνει όμως κάτι χειρότερο. Αιωρείται για αρκετή ώρα και είναι περισσότερο επικίνδυνη όταν μπει στο μάτι με το γνωστό δύσφορο αίσθημα που περιγράφεται ως “άμμος στο μάτι”. Αν και συμβαίνει σπάνια, πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι η σκόνη και το χώμα δεν έχουν καθόλου ωραία γεύση.

Προστασία από πέτρες και έντομα

Η φύση και οι νόμοι της φυσικής δεν κάνουν παζάρια και στην περίπτωση της ορμής τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οποιαδήποτε μικρή πέτρα, μελλισούλα ή ζαλισμένη μύγα έρθει σε επαφή με το πρόσωπο ακόμα και με μικρή ταχύτητα της τάξης των 80Km/h θα πονέσει πολύ, πάρα πολύ! Μπορεί το μέγεθος (μάζα) της πέτρας ή του εντόμου να είναι μικρό η ταχύτητα του αναβάτη είναι υπολογίσημα μεγάλη και ο πόνος αν και στιγμιαίος τις περισσότερες φορές αρκεί να δώσει μια γερή σουβλιά που κυριολεκτικά αποπροσανατολίζει από την οδήγηση της μοτοσυκλέτας. Όπως η σκόνη και το χώμα έτσι και τα μυγάκια που κυκλοφορούν το καλοκαίρι δεν έχουν καθόλου ωραία γεύση.

Και το πιο σημαντικό που δεν πρέπει να αμελείται σε καμία περίπτωση είναι ότι το κράνος σώζει ζωές και είναι απαραίτητο εξάρτημα για κάθε αναβάτη!!


Για κάθε περίπτωση και γούστο στο κατάστημα του Motoracing.gr θα βρείτε αμέτρητα κράνη διαφόρων τύπων (ανοιχτά-jet, κλειστά-full face, σπαστά-flip-up & παιδικά) από επώνυμους κατασκευαστές του χώρου (AGV, STR, ZEN, ZEUS, CORSA, CTS, BEON, κ.α.). Παράλληλα μην διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 2510200570 για κάθε σας απορία.



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG