ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Καθαρισμός μπεκ μοτοσυκλέτας - scooter


23/07/2020
Καθαρισμός μπεκ μοτοσυκλέτας - scooter
Στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης και σωστής συντήρησης της μηχανής σας, θα χρειαστεί να επιδιώξετε κάποια στιγμή και έναν καθαρισμό μπεκ (σύστημα έγχυσης καυσίμου), διότι οι διάφορες βενζίνες που βάζουμε κατά καιρούς στη μηχανή, το παπάκι ή το scooter δεν είναι και ότι καλύτερο, με τη νοθεία να αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς με εύλογο τρόπο.


Στην προκειμένη περίπτωση υποτίθεται βέβαια πως και τα φίλτρα βενζίνης κατασκευάζονται με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να μην αφήνουν να περάσουν σωματίδια μεγαλύτερα από τις τρύπες των μπεκ, ώστε να τα φράξουν. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι επικαθίσεις που έχουν δημιουργηθεί από τη νοθεία βενζίνης, συμβάλλουν στο φράξιμο των μπεκ.

Επομένως ο έλεγχος και η διάγνωση της ρύπανσης των μπεκ δεν είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτά, γιατί ο φραγμός γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Εντούτοις κάποια δείγματα ίσως να το υποδηλώνουν όπως είναι η αστάθεια στο ρελαντί, η μυρωδιά των καυσαερίων (μυρίζουν πιο έντονα) και η ελαφρώς μειωμένη απόδοση του κινητήρα.

Τι γίνεται όταν τα μπεκ είναι βουλωμένα;

Οι  επικαθίσεις που οδηγούν στο φραγμό του μπεκ, μακροπρόθεσμα μπορούν να αλλάξουν σε μεγάλη κλίμακα τα χαρακτηριστικά του μπεκ. Οι επικαθήσεις αυτές μπορούν να φτάσουν σε πάχος έως και 5mm, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό σε τέτοιες περιπτώσεις η δυνατότητα ψεκασμού του μπεκ μπορεί να μειωθεί και πάνω από το 25%. Μια άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος είναι ότι επίκειται αλλαγή στο μέγεθος των σταγονιδίων της βενζίνης, αλλάζοντας δραματικά το σχήμα και την κατεύθυνση της δέσμης ψεκασμού, με αποτέλεσμα την κακή ανάμειξη αέρα και βενζίνης. Τα προαναφερθέν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά του κινητήρα, στην κατανάλωση του καυσίμου, ενώ στις καταλυτικές μοτοσυκλέτες δημιουργείτε σταδιακά και πρόβλημα στον καταλύτη.





Η βέλτιστη λύση για τον καθαρισμό των μπεκ αποτελεί η διάγνωση – καθαρισμός σε ειδική συσκευή τελευταίας γενιάς. Το μόνο που απομένει είναι να επισκεφτείτε το ειδικό μας συνεργείο που εδρεύει στην Καβάλα (Διευθ. Κ. Τσολάκη 20, Τηλ. 2510200570), όπου το ειδικευμένο προσωπικό μας, θα σας καθοδηγήσει προς την αποτελεσματικότερη και τάχιστη εξυπηρέτηση, ώστε να δείτε στην πράξη και εσείς οι ίδιοι τον καθαρισμό μπεκ από εξειδικευμένη συσκευή, στην οποία προσαρμόζονται με μεγάλη ευκολία μπεκ διαφόρων μηχανών και δικύκλων. Η διαδικασία καθαρισμού των μπεκ που ακολουθούμε στο συνεργείο μας περιλαμβάνει:

    1. Την εξαγωγή των μπεκ
    2. Τον έλεγχο τους στην ειδικευμένη συσκευή
    3. Την πραγμάτωση του καθαρισμού
    4. Την επανατοποθέτηση και τον έλεγχο της λειτουργίας στη μηχανή
 
 

Σε πρώτη φάση απο την ειδική συσκευή που βλέπετε, λαμβάνει χώρα ο έλεγχος μέτρησης της παροχής του μπεκ, κατόπιν ακολουθεί ο οπτικός έλεγχος της δέσμης ψεκασμού και πιθανών διαρροών, μετέπειτα ο καθαρισμός του μπεκ που γίνεται από την ίδια συσκευή με την χρήση υπερήχων και χημικών καθαριστικών ουσιών, επιτυγχάνοντας έτσι το βέλτιστο αποτέλεσμα που εσείς επιθυμείτε.


Πρακτικά σας προτείνουμε να πραγματοποιείτε προληπτικό καθαρισμό μπεκ μηχανής, παπιού ή σκούτερ περίπου ανά 2 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο θα διορθώσετε άμεσα προβλήματα όπως:

    - Αυξημένη εκπομπή καυσαερίων
    - Φτωχή οδηγική συμπεριφορά
    - Μειωμένη απόδοση του κινητήρα (ιπποδύναμη, ροπή)
    - Αυξημένη κατανάλωση καυσίμου
    - Ασταθές ρελαντί και περιοδικές διακοπές
    - Αργό ξεκίνημα του κινητήρα
    - Καταστάσεις που οδηγούν σε σταδιακή καταστροφή του καταλύτη       

Αν μη τι άλλο θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα οφέλη από τον καθαρισμό του μπεκ είναι αρκετά σημαντικά σε σχέση με την αναλογία κόστους, συμβάλλοντας έτσι στην μακροημέρευση των ζωτικών μερών του κινητήρα σας.


« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG