ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΚΡΑΝΗ ΜΗΧΑΝΗΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Γιατί να επιλέξω ανοιχτό κράνος μηχανής


10/07/2020
Γιατί να επιλέξω ανοιχτό κράνος μηχανής
Τα ανοιχτά κράνη jet (open face), είναι ευρέως διαδεδομένα και ως κράνη τριών τετάρτων και σχεδιάζονται πάντα χωρίς το επιπλέον κομμάτι στο πιγούνι. Το γεγονός ότι αφήνουν ακάλυπτο το πρόσωπο του αναβατή, τα καθιστά ως η ειδική επιλογή για το καλοκαίρι και ιδιαίτερα για τις πολύ θερμές ημέρες, εν αντιθέσει το χειμώνα το τσουχτερό κρύο γίνεται ιδιαιτέρα αισθητό στο πρόσωπο του αναβάτη και άρα δεν αποτελούν την επικρατέστερη επιλογή γι՚ αυτές τις περιπτώσεις.

Η ανοιγόμενη ζελατίνα που περιλαμβάνουν εμποδίζει τα έντομα, τα νερά και τους στροβιλισμούς του αέρα να εισέλθουν στα μάτια σας. Παράλληλα τα πιο ακριβά και καλοσχεδιασμένα κράνη από αυτά επιτρέπουν στον αναβάτη να οδηγεί με ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 150 Km/h, παρέχοντας βέβαια ταυτόχρονα και τον επαρκή εξαερισμό στην κεφαλή του αναβάτη.   




Πλεονεκτήματα

Το βασικό τους πλεονέκτημα θα λέγαμε ότι είναι το πολύ χαμηλό τους βάρος, το οποίο κυμαίνεται από 900gr έως 1200gr κατά μέσο όρο, εντούτοις είναι κατά πολύ ελαφρύτερα και εύχρηστα συγκριτικά με ένα κράνος τύπου full face. Επίσης, σας απαλλάσσει από την έννοια του αποθηκευτικού χώρου, διότι συνήθως χωράνε κάτω από τη σέλα ενός scooter. Όσον αφορά την τιμή αγοράς τους αυτή είναι αισθητά χαμηλότερη από τα άλλα κράνη, φυσικά σε καμία περίπτωση δεν υστερούν ως προς τα υλικά και την ποιότητα κατασκευής τους, καθώς τηρούν στο έπακρο όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας. Συνοψίζοντας τα εν λόγω κράνη αποτελούν την ιδανικότερη και οικονομικότερη λύση για όλες τις πολυσύχναστες μετακινήσεις σας μέσα στην πόλη, ενώ η ευκολία χρήσης τους θα σας καταπλήξει και με το παραπάνω. 

Προδιαγραφές κατασκευής 

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε ανοιχτά κράνη μηχανής jet των εταιρειών AGV, BEON, CORSA, ZEN και STR, τα οποία διαθέτουν ανθεκτικό εξωτερικό κέλυφος, κατασκευασμένα είτε από απλά θερμοπλαστικά, είτε από πιο σύνθετα υλικά όπως kevlar ή carbon, όπου το καθένα από αυτά παρέχει στο κράνος διαφορετική αντοχή και διάρκεια ζωής. Τα υλικά κατασκευής είναι κομβικής σημασίας για το βάρος του κράνος, με σαφέστατη ένδειξη ότι τα κράνη με ανθρακονήματα (carbon) καθίστανται ελαφρότερα και ανθεκτικότερα.

Ένα κράνος μοτοσυκλέτας αποτελείται από το εξωτερικό-σκληρό και το εσωτερικό μέρος (μαξιλαράκι). Το εξωτερικό μέρος παρέχει ασφάλεια από μικρό-αντικείμενα που πιθανώς να εκτοξεύονται κατά την οδήγηση και φυσικά προστασία από μια ενδεχομένη πτώση, ενώ το εσωτερικό μέρος περιλαμβάνει το μαξιλαράκι, το οποίο δρα ως παράγοντας απορρόφησης των κραδασμών και των αναταράξεων. 

Όσον αφορά το μέσο χρόνο ζωής ενός κράνους, αυτός καθορίζεται από τα υλικά κατασκευής του, δηλαδή όταν ένα κράνος είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικά υλικά ο χρόνος ζωής του υπολογίζεται γύρω στα 3 με 5 έτη, ενώ για τα κράνη συνθετικών υλικών είναι περίπου στα 7 με 10. Παρεμπίπτοντος σε περίπτωση πρόσκρουσης ο αναβάτης θα πρέπει να έχει υπόψιν του την άμεση αντικατάσταση, ακόμα και αν η ζημιά είναι μικρή.

Επιλογή μεγέθους 

Μέιζον κριτήριο για την αγορά ενός κράνος αποτελεί η σωστή εφαρμογή στο κεφάλι του αναβάτη, διότι εκτός από τον παράγοντα ασφάλεια ένας ακόμα εξίσου και σημαντικός συντελεστής είναι η άνεση, πράγμα που καθορίζεται από τη σωστή επιλογή μεγέθους σε ένα κράνος. Το ιδανικό κράνος για κάθε αναβάτη δεν θα πρέπει να πιέζει την περιφέρεια της κεφαλής και να εφαρμόζει χωρίς τυχόν κενά. Από την άλλη πλευρά όμως η πίεση στα μάγουλα θα πρέπει να υφίσταται, διότι είναι το μοναδικό σημείο που μετά από μικρή χρήση, προσαρμόζεται καλύτερα στο πρόσωπο του αναβάτη.

Αρχικά για την ιδανική εφαρμογή του κράνους, θα πρέπει να γίνει η μέτρηση της περιφέρειας της κεφαλής με μια μεζούρα στην περιοχή του μετώπου. Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα διεθνές μεθοδολόγιο, όπου μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα το σωστό μέγεθος κράνους. Το εν λόγω μεθοδολόγιο είναι κοινό για όλες τις εταιρείες και ενδέχεται να υπάρχουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις από εταιρεία σε εταιρεία. 


Το σωστό κράνος θα πρέπει να είναι σφιχτό στο κεφάλι και συνάμα άνετο για πολύωρη χρήση. Η ιδανική συμβουλή για την επιλογή μεγέθους είναι κατά την δοκιμή να δοκιμάσετε να κουνήσετε το κεφάλι σας δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω, κρατώντας παράλληλα το κράνος καλά με τα χέρια σας. Το ιδανικό μέγεθος θα το αντιληφθείτε όταν το κεφάλι σας δεν θα κουνιέται ανεξέλεγκτα.

Επιπλέον οι αναβάτες που φορούν γυαλιά οράσεως ή ηλίου θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους τον αντίστοιχο χώρο στο εσωτερικό του κράνους, ώστε να χωρούν οι βραχίονες του σκελετού στο κράνος με ευκολία, επίσης αυτός ο έξτρα χώρος είναι αναγκαίος και σε περιπτώσεις όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε σύστημα ενδοεπικοινωνίας, ενώ οδηγείτε.

Εν κατακλείδι το ιδανικό κράνος για εσάς είναι το κράνος που εφαρμόζει τέλεια στο κεφάλι σας, η ασφάλεια που παρέχει να είναι πιστοποιημένη, να μην κουράζει τον αυχένα και να διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θεωρείτε απαραίτητα για την οδήγηση της μοτοσυκλέτα σας. Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να πετύχετε το ιδανικό μέγεθος θα πρέπει να αφιερώσετε και τον ανάλογο χρόνο.

 


« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG