ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΚΡΑΝΗ ΜΗΧΑΝΗΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Επιλέξτε κράνος μηχανής


08/01/2020
Επιλέξτε κράνος μηχανής
Σήμερα σας ετοιμάσαμε έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε κράνος μηχανής. Η επιλογή ενός κράνους αποτελεί μια διαδικασία που θέλει αρκετό ψάξιμο, προκειμένου να βρείτε το ιδανικό και φυσικά αυτό που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Το κράνος αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέρη του εξοπλισμού κάθε αναβάτη μηχανής. Κάθε επιβάτης ή συνεπιβάτης μιας μοτοσυκλέτας πρέπει πάντοτε να φοράει κράνος. Όχι φυσικά γιατί μας το επιβάλει ο νόμος, αλλά γιατί πολύ απλά το κράνος σώζει πραγματικά ζωές καθημερινά. Από την στιγμή λοιπόν που ο κάθε αναβάτης μηχανής θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ένα κράνος, θα πρέπει να επιλέξει και αυτό που θα του είναι άνετο, θα του προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια και φυσικά θα ταιριάζει στα γούστα του.




 

Τι θα πρέπει να προσέξετε οταν επιλέξετε κράνος μηχανής

Όπως προαναφέραμε η επιλογή του κατάλληλου κράνους δεν είναι πάντοτε εύκολη. Θα πρέπει να προσέξετε μερικά σημαντικά πράγματα πριν προβείτε στην τελική σας απόφαση. Το πρώτο και σημαντικότερο φυσικά είναι να βρείτε ένα κράνος που να πληροί όλες τις προδιαγραφές και τα πρότυπα ασφαλείας. Πως λοιπόν θα ξέρετε ότι ένα κράνος είναι πιστοποιημένο; Μα φυσικά από την αυτοκόλλητη ένδειξη που φέρουν όλα τα εγκεκριμένα κράνη. Κάθε κράνος από επίσημους κατασκευαστές φέρει μία ένδειξη τόσο με την χώρα που έχει κατασκευαστεί όσο και με τον μοναδικό κωδικό για το εκάστοτε μοντέλο. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε λοιπόν, είναι να βεβαιωθείτε ότι το κράνος που σας άρεσε φέρει τις συγκεκριμένες πιστοποιήσεις.

Επιλέξτε κράνος μηχανής που να εφαρμόζει σωστά

Η εφαρμογή του κράνους παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ασφάλειά σας όσο και στον τρόπο οδήγησής σας. Αφού δείτε κάποιο κράνος που σας αρέσει οπτικά και φέρει όλες τις πιστοποιήσεις που αναφέραμε παραπάνω, θα πρέπει να το δοκιμάσετε για να σιγουρευτείτε ότι εφαρμόζει σωστά στο κεφάλι σας. Ένα κράνος μηχανής θα πρέπει να είναι σταθερό, αλλά ταυτόχρονα και άνετο. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο που έχει αρκετό κενό ώστε να περιστρέφεται καθώς επίσης και κάποιο που να σας ασκεί έντονη πίεση στο κεφάλι.



 

Ο κατάλληλος Τύπος Κράνους

Κάθε τύπος κράνους έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Η καλύτερη και φυσικά η ασφαλέστερη επιλογή κράνους είναι τα κλειστά κράνη full face. Ο λόγος φυσικά είναι ότι καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένου και της γνάθου. Σε περίπτωση ενός ανεπιθύμητου ατυχήματος, ένα full face κράνος μπορεί να σας παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια από κάθε άλλου είδους κράνος. Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου τύπου είναι φυσικά το βάρος του και δυσφορία που πιθανόν να νιώθετε τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Τα ανοιχτά κράνη μηχανής jet είναι αρκετά πιο ελαφριά, σας προσφέρουν μεγάλη άνεση και καλύτερη ορατότητα κατά την οδήγηση. Μάλιστα, κατά την περίοδο του καλοκαιριού θα μπορείτε να απολαύσετε το αεράκι στο πρόσωπό σας. Ωστόσο η ασφάλεια που προσφέρουν είναι μικρότερη από ένα full face, αφού δεν καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο. Ένας τύπος κράνους που προσπαθεί να συνδυάζει τα οφέλη των δύο ανωτέρω κατηγοριών είναι τα Σπαστά - Flip Up κράνη. Ο συγκεκριμένος τύπος πρόκειται στην ουσία για ένα full face κράνος το οποίο μπορεί να ανοίξει και να μετατραπεί σε jet.

Τα σπαστά κράνη αποτελούν θα λέγαμε μια εξαιρετική επιλογή που θα σας προσφέρει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τόσο σε συνθήκες κρύο όσο και συνθήκες ζέστης. Η ασφάλεια ωστόσο που παρέχουν είναι υποδεέστερη από τα κράνη full face, αφού αποτελούνται από δύο μέρη και όχι από συμπαγές υλικό. Τέλος, αν είστε πιο off road τύπος και σας αρέσει το Moto cross, τότε η ιδανική επιλογή για εσάς θα είναι ένα κράνος μηχανής off road. Τα συγκεκριμένα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν τον βέλτιστο εξαερισμό και τις καταλληλότερες συνθήκες για οδήγηση σε χώμα.

Συμπέρασμα

Η επιλογή του κατάλληλο για εσάς κράνους αποτελεί ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας. Αν βρίσκεστε στην διαδικασία για να επιλέξετε κράνος μηχανής, τότε καλό θα ήταν να δώσετε βάση στους εξής παράγοντες:
   
       1. Πιστοποιήσεις

       2. Σωστή εφαρμογή
       3. Τύπος Κράνους
       4. Κόστος βάση του budget σας

Αν και δεν αναλύσαμε τον παράγοντα κόστος παραπάνω, θεωρούμε ότι όταν πρόκειται για την ασφάλειά σας το κόστος είναι ελάχιστο ότι και αν επιλέξετε. Ωστόσο καλό θα ήταν να βρείτε ένα κράνος που να πληροί όλες τις προδιαγραφές χωρίς να δώσετε μια περιουσία. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια, η εταιρείας μας μπορεί να σας παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση στην επιλογή κράνους και να σας παρέχει αξιόπιστα προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.


« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG