ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΑΞΕΣΟΥΑΡ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ

Tips για γάντια μηχανής - moto


10/11/2020
Tips για γάντια μηχανής - moto

Τα γάντια μοτοσυκλέτας αποτελούν ένα βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού αναβάτη και δεν θα πρέπει να αμελείται σε καμία περίπτωση, διότι σε μια ενδεχόμενη πτώση τα χέρια είναι αυτά που θα ακουμπήσουν πρώτα στην άσφαλτο και άρα εγκυμονούν περισσότεροι κίνδυνοι για πρόκληση τραυματισμών, οι οποίοι συνήθως είναι αρκετά επίπονοι. Παράλληλα τα χέρια του αναβάτη κατά την οδήγηση είναι μόνιμα εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης, ανεξαρτήτως εποχής. Έχουν να αντιμετωπίσουν τον ήλιο, το κρύο, τη ζέστη και τον αέρα. Επομένως, ένα ζευγάρι γάντια θα τα προστατεύσει για να μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και ασφαλείς κατά την οδήγηση.




Πώς να διαλέξετε τα κατάλληλα γάντια

Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα βρείτε πάμπολλες επιλογές σε γάντια. Διαλέξετε με βάση τη χρήση. Αυτή υποδεικνύει και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν, προκειμένου να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες σε κάθε περίπτωση. Θα χρειαστείτε άλλο ζευγάρι για την πόλη, άλλο για ένα μακρινό ταξίδι κι άλλο για την πίστα. Αν κάνετε ταξίδια πρέπει τα γάντια σας να είναι άνετα στην πολύωρη χρήση και να παρέχουν καλή προστασία από το κρύο και τη βροχή. Αν είστε κάτοχος σπορ μοτοσυκλέτας, μάλλον αυτή θα έχει αρκετά σκυφτή θέση οδήγησης, οπότε θα πέφτει στα χέρια σας πολύ βάρος. Σε αυτή την περίπτωση δοκιμάστε γάντια που σχηματίζουν καμπύλη στα δάκτυλα και παρέχουν άνετη στήριξη. Είναι αυτονόητο ότι οι θερμοκρασίες κάθε εποχής επιβάλουν και διαφορετικό γάντι, οπότε μην περιμένετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ζευγάρι όλο το χρόνο. Ένα χειμερινό γάντι πρέπει να έχει καλή και ζεστή επένδυση εσωτερικά, αλλά και να ανεβαίνει πάνω από τον καρπό, για να μην αφήνει το νερό της βροχής να εισχωρήσει. Από την άλλη, το καλοκαιρινό γάντι πρέπει να είναι ανθεκτικό εξωτερικά και διάτρητο με καλό εξαερισμό για να κρατά δροσερά τα χέρια.

Η σημασία των γαντιών παραλείπεται μερικές φορές και η επιλογή του γίνεται επιπόλαια. Δοκιμάστε αρκετά μεγέθη και από διαφορετικές εταιρείες, όταν αποφασίσετε να αγοράσετε γάντια, για να δείτε πιο σας ταιριάζει καλύτερα. Αυτό που κάποια εταιρεία λέει «medium» σε κάποια άλλη μπορεί να είναι «large». Ανοιγοκλείστε το χέρι σας για να προσομοιώσετε τις κινήσεις που κάνεις όταν οδηγείτε και σιγουρευτείτε ότι τα δάκτυλά σας κινούνται ελεύθερα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να χειριστείτε με άνεση το γκάζι, το φρένο, το συμπλέκτη και τα κουμπιά που υπάρχουν στο τιμόνι. Τα προστατευτικά και οι ενισχύσεις πρέπει να εφαρμόζουν ακριβώς στο σημείο, το οποίο προορίζονται να προστατεύσουν, οπότε αν το γάντι είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο, η εφαρμογή δεν θα είναι τέλεια και δεν θα έχετε την απαραίτητη αίσθηση από τα χειριστήρια.

Υλικά κατασκευής

Γάντια κατασκευασμένα από δέρμα αγελάδας ή κατσίκας το οποίο παρέχει πολύ καλή προστασία από την τριβή σε περίπτωση πτώσης, αλλά μπορεί να έχουν μεγάλο βάρος και να είναι κάπως άκαμπτα. Υπάρχουν βέβαια και επιλογές που συνδυάζουν τα δυο είδη δέρματος, ενώ πολύ διαδεδομένα πλέον είναι και τα γάντια από συνθετικό ύφασμα (cordura). Αυτό, είναι πολύ ελαφρύ, αντέχει στην τριβή και παρέχει καλή προστασία από τα στοιχεία της φύσης, αφού με την κατάλληλη επεξεργασία γίνεται αδιάβροχο και αντιανεμικό.


Ταυτόχρονα η μόνωση αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το  πάχος της μόνωση καθορίζει το πόσο ζεστό θα είναι ένα γάντι, οπότε όσο πιο «χοντρή» είναι η μόνωση, τόσο πιο ζεστό είναι θα είναι. Βέβαια, υπάρχει εδώ ένα προφανές πρόβλημα. Ένα χοντρό γάντι δυσκολεύει τον χειρισμό των διακοπτών και των μανετών και προσφέρει μικρότερη πληροφόρηση. Η μόνωση είναι αποδοτική μόνο όταν τα χέρια του αναβάτη είναι στεγνά, οπότε το να είναι αδιάβροχο το γάντι είναι πολύ σημαντικό. Πλέον οι περισσότερες εταιρείες κατασκευάζουν αδιάβροχα υφάσματα, ενώ κάποιοι κατασκευαστές γαντιών έχουν αναπτύξει τις δικές τους τεχνολογίες. Βέβαια, η ικανότητα του να απωθεί το νερό διαφέρει από γάντι σε γάντι και από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.


Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα (motoracing.gr), θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε γάντια αναβάτη μηχανής. Θα δείτε επίσης και πολλά διαφορετικά μοντέλα που καλύπτουν τις ανάγκες σας σε διάφορες τιμές. Παράλληλα θα εντοπίσετε στα αξεσουάρ αναβάτη μια πληθώρα επιλογών από μπουφάν μηχανής, αδιάβροχα, παπούτσια- μπότες, παντελόνια, μπαλακλάβες, θήκες κινητού κ.α.

 

 

 


 

 



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG