ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΑΞΕΣΟΥΑΡ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ

Τα 5 κορυφαία αξεσουάρ για on-off μοτοσυκλέτες


01/11/2021
Τα 5 κορυφαία αξεσουάρ για on-off μοτοσυκλέτες
Οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες μεικτής χρήσης έχουν όλα τα προσόντα για να σε ταξιδέψουν μακριά με ασφάλεια. Δες τώρα ποια είναι τα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά on – off μηχανή.


Ίσως δεν υπάρχει καλύτερη κατηγορία μοτοσυκλετών για μακρινά ταξίδια από τις on – off. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο απόγειο της εξέλιξής τους και αναμένεται στο μέλλον να γίνουν ακόμα καλύτερες. Έχουν εντυπωσιακές επιδόσεις που παλαιότερα συναντούσαμε μόνο σε πολύ σπορ κατασκευές, ενώ προσφέρουν άνεση, πλούσιους χώρους για δυο άτομα και προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Όμως, ο καθένας μπορεί να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα του με γνήσια ή after market αξεσουάρ ανάλογα με τις ανάγκες του. Ας δούμε ποια είναι τα 5 που θα κάνουν πιο άνετο και ασφαλές το ταξίδι σου.

Κάγκελα

Τα κάγκελα προστατεύουν το πιο ζωτικό μέρος της μοτοσυκλέτας, τον κινητήρα και ταυτόχρονα τα πλαϊνά πλαστικά του φαίρινγκ. Είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν από κάποια πτώση. Συνήθως, υπάρχουν στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού ή παρέχονται σε κάποιο πακέτο εξοπλισμού. Διαφορετικά μπορείς να κοιτάξεις για κάποια after market επιλογή, καθώς υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν αξιόπιστα προστατευτικά κάγκελα στη γκάμα τους. Πριν επιλέξεις σιγουρέψου ότι ταιριάζουν όχι μόνο στο μοντέλο, αλλά στη χρονολογία κατασκευής του.

Βαλίτσες 

Ίσως το πιο απαραίτητο αξεσουάρ για μια on – off μοτοσυκλέτα είναι οι βαλίτσες. Εκτοξεύουν την πρακτικότητα προσφέροντας αποθηκευτικούς χώρους που θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι όχι μόνο στα ταξίδια, αλλά και στην καθημερινή μετακίνηση. Υπάρχουν πλαϊνές και κεντρικές βαλίτσες, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χωρητικότητα, για να καλύψει κάθε ανάγκη. Εκτός, όμως από τη χωρητικότητα, υπάρχουν διαφορές και στα υλικά κατασκευής, που φυσικά επηρεάζουν την αντοχή και το κόστος. Το επικρατέστερο υλικό είναι το πλαστικό, ενώ οι πιο ακριβές βαλίτσες είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο.


Προβολάκια ομίχλης 

Ακόμα ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ είναι τα προβολάκια ομίχλης. Θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε επαρχιακούς δρόμους, όπου ο φωτισμός είναι συνήθως ανεπαρκής, καθώς φωτίζουν τόσο εμπρός, όσο και στο πλάι του δρόμου παρέχοντας καλύτερη ορατότητα και βοηθώντας τον αναβάτη να πάρει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις. Επίσης, κάνουν τη μοτοσυκλέτα πιο ορατή στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και μειώνουν έτσι την πιθανότητα ατυχήματος. Οι προβολείς τελευταίας τεχνολογίας είναι LED που σημαίνει ότι έχουν πολύ καλή φωτεινότητα, χωρίς να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος επιβαρύνοντας τη μπαταρία της μοτοσυκλέτας.

Θήκες και συστήματα πλοήγησης GPS

Το GPS είναι απαραίτητο αξεσουάρ όταν θέλεις να ταξιδέψεις σε μέρη που δεν έχεις πάει ξανά. Δεν σου δείχνει απλά τη γρηγορότερη ή τη συντομότερη διαδρομή, αλλά παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα όρια ταχύτητας και την ύπαρξη καμερών ταχύτητας. Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα πλοήγησης μπορούν να σε οδηγήσουν στο πλησιέστερο βενζινάδικο, ξενοδοχείο ή νοσοκομείο αν προκύψει ανάγκη. Ακόμα και αν δεν επιλέξεις την πλοήγηση προς ένα σημείο, μπορείς να έχεις ανοικτό το GPS για να βλέπεις τον χάρτη και τις στροφές που ακολουθούν. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού σου επιτρέπει να «βλέπεις» πιο μακριά και να είσαι προετοιμασμένος. Συνάμα θα χρειατείς και την κατάλληλη θήκη, ωστε ν προφυλάσει το GPS από την υγρασία και έντονα καιρικά φαινόμενα και όχι μόνο.





Τσάντες ρεζερβουάρ (tankbag)

Οι τσάντες ρεζερβουάρ, γνωστές και ως tankbag, διαφοροποιούνται ανάλογα με το σχήμα, το μέγεθος και τον τρόπο τοποθέτησής τους. Εξυπηρετούν σκοπούς, για εύκολη καθημερινή μετακίνηση αντικειμένων ή για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, σε περιπτώσεις ταξιδιού. Η επιλογή στο μέγεθος, πρέπει να συνάδει με τη χρήση της μοτοσυκλέτας και το τι θέλουμε να μεταφέρουμε. Το σχήμα του ρεζερβουάρ, θα μας βοηθήσει στην επιλογή του σχήματος του tankbag, καθώς πρέπει να εφαρμόζει σωστά και να είναι εύκολα προσβάσιμο.




 

Υπάρχουν 3 διαφορετικές επιλογές τοποθέτησης. Το μαγνητικό tankbag, απαιτεί μεταλλικό ρεζερβουάρ, είναι εύκολο στην τοποθέτηση και την αποσύνδεση, μπορεί να επικαθήσουν σκόνες ανάμεσα σε αυτό και στην επιφάνεια του ρεζερβουάρ, που προκαλούν φθορές στην βαφή, ενώ σε μερικές περιπτώσεις, παρουσιάζει αστάθεια στις υψηλές ταχύτητες, γι αυτό και έχει ένα εξτρά ιμάντα δεσίματος για το τιμόνι. Το tankbag, που δένει με ιμάντες, παραμένει σταθερό, όμως μπορεί η επικάθηση σκόνης, ανάμεσα σε αυτό και το ρεζερβουάρ να προκαλέσει θέματα στη βαφή, ενώ παρουσιάζει μεγαλύτερη δυσκολία στο βάλε-βγάλε. Με το δακτύλιο σύνδεσης, υπάρχει απόσταση από το ρεζερβουάρ και δεν φθείρεται το χρώμα, είναι πιο εύκολο στη σύνδεση και αποσύνδεση του. Μέσω ηλεκτρικών δακτυλίων, μεταφέρουμε ρεύμα στην τσάντα, ενώ με την προσθήκη δακτυλίου μπορούμε να το μεταφέρουμε και σε άλλη μοτοσυκλέτα.

Στο ηλεκτρονικό μας κτάστημα Motoracing.gr, αλλά και στο φυσικό μας που εδρεύει στην Καβάλα (Κ. Τσολάκη 20) μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα τον κατάλληλο εξοπλισμό για την on-off και Adventure μοτοσυκλέτα σου. Πιο συγκεκριμένα προστατευτικά κάγκελα μοτοσυκλέτας, βαλίστες/μπαγκαζιέρες, τσάντες ρεζερβουάρ (tankbag), πλαϊνές βαλίτσες, θήκες κινητού και GPS κ.α., επώνυμων κατασκευαστών του χώρου που δεν χρειάζονται συστάσεις όπως είναι η Puig, η Shad και η STR, για μοτοσυκλέτες Benelli, Bmw, Suzuki, Kawasaki, Yamaha κτλ.

 
 
 


« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG