ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > ΑΞΕΣΟΥΑΡ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ

Πώς να διατηρήσετε το μπουφάν μηχανής σαν καινούριο


08/06/2021
Πώς να διατηρήσετε το μπουφάν μηχανής σαν καινούριο

Το μπουφάν μοτοσυκλέτας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στην προστασία  και ασφάλεια του αναβάτη σε κάθε εποχή του χρόνου. Επομένως ο καθαρισμός και η συντήρηση έρχεται σε πρώτο πλάνο και δεν θα πρέπει να αμελείται. Στο παρόν άρθρο θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για την συντήρηση – καθαρισμό των μπουφάν μηχανής, είτε πρόκειται για δερμάτινα είτε για υφασμάτινα.

Καθαρισμός & περιποίηση δερμάτινων μπουφάν με ειδικά καθαριστικά - ενυδατικά

Η αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση βγαίνει για  να πλένεται. Αλλιώς, θα πρέπει να γυρίσετε το μέσα έξω και να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό σπρέι, για να φύγει η μυρωδιά.

Το εσωτερικό του μπουφάν έρχεται σε επαφή με τον ιδρώτα και τα έλαια που εκκρίνει το δέρμα του αναβάτη. Αν συνυπολογίσουμε το καυσαέριο, γίνεται κατανοητό ότι είναι αναπόφευκτο να αναπτύσσονται μυρωδιές και να χρειάζεται καθάρισμα. Κάποια μπουφάν διαθέτουν αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση που μπορεί εύκολα να πλυθεί στο πλυντήριο ρούχων. Αν η επένδυση δεν αφαιρείται, γύρισε το μέσα έξω και χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο καθαριστικό σπρέι, που απομακρύνει τα άλατα που έχουν δημιουργηθεί από τον ιδρώτα. Μετά το καθάρισμα, άστε το μπουφάν να αεριστεί και να στεγνώσει καλά. 

Αν προσπαθήσετε να καθαρίσετε το εξωτερικό με χημικά ή λάδια, μπορεί το δέρμα να ξεβάψει ή να σκληρύνει και να κάνει ρωγμές. Υπάρχουν στο εμπόριο κατάλληλα καθαριστικά.



 

Υπάρχουν πολλά ισχυρά καθαριστικά που μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Είναι καλό να αποφύγετε να καθαρίσετε το μπουφάν εξωτερικά με ακατάλληλα χημικά που περιέχουν σιλικόνη, κερί ή λάδι γιατί υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει το δέρμα και να σχηματιστούν ρωγμές. Επίσης, δεν είναι δύσκολο να ξεβάψει και να καταστραφεί. Χρησιμοποιήστε κάποιο από τα ειδικά καθαριστικά που υπάρχουν στο εμπόριο και κάντε πρώτα δοκιμή σε ένα μικρό σημείο που δεν είναι εμφανές.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγαράκι ή κάποιο μαλακό πανί για να μη γδάρετε το δέρμα, όταν καθαρίζετε εξωτερικά το μπουφάν.

Για τον καθαρισμό, βάλτε μικρή ποσότητα προϊόντος σε ένα μικρό σφουγγαράκι ή κάποιο καθαρό πανί. Αποφύγετε να βάλετε μεγάλη ποσότητα καθαριστικού απευθείας πάνω στο μπουφάν για να μην απορροφηθεί. Δεν χρειάζεται να ασκείτε μεγάλη πίεση, αλλά φροντίστε να αλλάζετε συχνά το σημείο του πανιού ή του σφουγγαριού που χρησιμοποιείτε για να μην πασαλείβετε τη βρωμιά. Στο τέλος, σκουπίστε όλο το μπουφάν με ένα στεγνό, καθαρό πανάκι για να φύγει το επιπλέον καθαριστικό και αφήστε το να στεγνώσει.

Μπορείτε να επαναφέρετε τη γυαλάδα του δέρματος και να το διατηρήσετε μαλακό χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό ενυδατικό προϊόν.

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα στεγνώνει και χάνει τη γυαλάδα του. Η εμφάνισή του μπορεί να επανέλθει και η διάρκεια ζωής του να αυξηθεί, αν οι πόροι του αποκτήσουν ξανά την απαραίτητη υγρασία. Για να γίνει αυτό υπάρχουν ειδικά ενυδατικά προϊόντα η εφαρμογή των οποίων γίνεται συνήθως με σφουγγάρι ή πανί, όπως και το καθάρισμα. Για να είστε σίγουροι ακολουθήστε τις οδηγίες που προτείνει ο κάθε κατασκευαστής. Δώστε λίγο χρόνο στο δέρμα να απορροφήσει το ενυδατικό και σκουπίστε το επιπλέον προϊόν.

Η διαδικασία του πλυσίματος σε υφασμάτινα μπουφάν


Το μπουφάν της μοτοσυκλέτας αντιμετωπίζει καθημερινά σκόνη, καυσαέριο, μυγάκια, βροχή και ιδρώτα, οπότε λερώνεται και αποκτά άσχημη μυρωδιά. Επομένως μπορείτε με ένα νωπό πανάκι να αφαιρέσετε μέρος της βρωμιάς, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί βαθύ και σωστό καθαρισμό. Στην περίπτωση των δερμάτων τα πράγματα είναι απλά, αφού καθαρίζονται στο χέρι, όμως τα υφασμάτινα μπουφάν και παντελόνια, για να καθαρίσουν αποτελεσματικά είναι καλό να μπουν σε πλυντήριο ρούχων.



 

1. Η προετοιμασία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι να αφαιρεθούν οι προστασίες από ώμους, αγκώνες και πλάτη. Ξεχωρίστε τα αριστερά από τα δεξιά προστατευτικά σε περίπτωση που δεν είναι ίδια και δεν έχουν κάποιο διακριτικό, για να ξέρετε από πού προήλθαν. Αν το μπουφάν διαθέτει κάποια εσωτερική επένδυση (θερμική, αντιανεμική ή αδιάβροχη), θα πρέπει και αυτή να βγει και να πλυθεί ξεχωριστά. Τέλος, κάντε έναν έλεγχο σε όλες τις τσέπες, μήπως έχει ξεχαστεί κάτι και κλείστε τα φερμουάρ τους. Αφήστε ανοικτό το κεντρικό φερμουάρ.

2. Τα δύσκολα σημεία

Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά μυγάκια, χώμα ή πιο δύσκολοι λεκέδες, ίσως κάποια σημεία να χρειαστούν ιδιαίτερη περιποίηση πριν το πλύσιμο. Μπορείτε να διαλύσετε σε νερό μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και με μια καθαρή βούρτσα να τρίψετε ελαφρά τα πολύ λερωμένα κομμάτια. Αυτό θα απομακρύνει μεγάλο μέρος της βρωμιάς και θα κάνει πιο εύκολο το καθάρισμα.

3. Το πλύσιμο

Το μπουφάν είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά για να προστατεύει τον αναβάτη, αλλά μπορεί να υπάρχουν ευαίσθητα σημεία στο εσωτερικό του ή κάποια επίστρωση που απωθεί το νερό στην εξωτερική επιφάνεια. Ο πιο ασφαλής τρόπος καθαρισμού είναι πράγματι το πλύσιμο στο χέρι, αλλά το πλυντήριο ρούχων θα κάνει καλύτερη δουλειά. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα, λίγες στροφές στο στύψιμο και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

4. Το στέγνωμα

Κρεμάστε το μπουφάν σε μια κρεμάστρα και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Σε καμία περίπτωση μην οδηγείτε χωρίς μπουφάν με τη δικαιολογία ότι δεν πρόλαβε να στεγνώσει. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία, ένας ανεμιστήρας θα σας βοηθήσει. Μην τοποθετείτε το μπουφάν σε στεγνωτήριο, εκτός κι αν το επιτρέπει  ρητά ο κατασκευαστής.

5. Η συναρμολόγηση

Αφού το μπουφάν στεγνώσει εντελώς, μπορείτε να τοποθετήσετε ξανά τα προστατευτικά. Πρέπει να μπουν στη θέση που ήταν και να «κάτσουν» ακριβώς στις υποδοχές τους. Αφού τα τοποθετήσετε όλα, φορέστε το μπουφάν για να βεβαιωθείτε ότι έχουν μπει στα σωστά σημεία και δεν ενοχλούν. Τέλος, βάλτε ξανά τις εσωτερικές επενδύσεις και είστε έτοιμοι να απολαύσετε το καθαρό και μυρωδάτο μπουφάν σας.

Παράλληλα αξίζει να περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να ανακαλύψετε μπουφάν μηχανής σε ένα μεγάλο εύρος (χειμερινάκαλοκαιρινάτεσσάρων εποχώναντρικάγυναικεία), καταξιωμένων κατασκευαστών του χώρου που υπόσχονται μέγιστη ασφάλεια, καθώς επίσης και σε γάντια μηχανήςπαπούτσια - μπότεςμπαλακλάβες κ.α.



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG