ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
kymco
voge
benelli
keeway
kymco
voge
benelli
keeway
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Αντιψυκτικό υγρό (παραφλού) μηχανής - moto


23/11/2020
Αντιψυκτικό υγρό (παραφλού) μηχανής - moto

Ο βασικός σκοπός του αντιψυκτικού υγρού (παραφλού) μοτοσυκλέτας είναι να κρατά τη θερμοκρασία του κινητήρα σε φυσιολογικά επίπεδα. Σε αυτό βέβαια έχει την βοήθεια του αέρα, αλλά και του λαδιού. Το αντιψυκτικό υγρό αποτελείται από διάφορα χημικά, μεταξύ των οποίων η αιθυλενογλυκόλη, αναμεμειγμένα με νερό, ώστε να διασφαλίζεται η ιδανική ισορροπία μεταξύ αντοχής στη διάβρωση και το πάγωμα, καθώς και της μεταφοράς της θερμότητας. Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε περιοχή που το θερμόμετρο δεν δείχνει θερμοκρασίες υπό του μηδενός, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιψυκτικό, προκειμένου το κύκλωμα ψύξης να προστατεύεται από τη διάβρωση, να λιπαίνεται η αντλία νερού και να αυξάνεται το σημείο βρασμού.


                    

Η σημασία της αντικατάστασης

Το κύκλωμα ψύξης της μοτοσυκλέτας χρειάζεται συντήρηση, αφού το αντιψυκτικό γίνεται πιο οξύ με το πέρασμα του χρόνου και μπορεί να διαβρώσει το ψυγείο, την αντλία νερού και τον ίδιο τον κινητήρα. Επίσης, οι σωληνώσεις του συστήματος καταστρέφονται σταδιακά και μπορεί να αποκτήσουν ρωγμές. Από την άλλη η διάρκεια ζωής του ψυκτικού υγρού εξαρτάται από τον τύπο του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί. Τα διαστήματα αλλαγής καθορίζονται από τον κατασκευαστή, αλλά σε γενικές γραμμές αντέχουν από 2 έως 5 χρόνια. 

Παράλληλα το κύκλωμα ψύξης λειτουργεί υπό πίεση και αυτό αυξάνει το σημείο βρασμού του αντιψυκτικού. Για παράδειγμα, ένα αντιψυκτικό που είναι αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1:1 και λειτουργεί σε σύστημα με 14 PSI, έχει σημείο βρασμού περίπου τους 130 βαθμούς Κελσίου, ενώ παγώνει στους -37 βαθμούς στο επίπεδο της θάλασσας. Όσο το υψόμετρο ανεβαίνει το σημείο βρασμού μειώνεται, αλλά συνήθως η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλότερη εκεί. Τα σύγχρονα ψυκτικά υγρά έρχονται σε επαφή με διαφορετικά υλικά, όπως ατσάλι, αλουμίνιο, μαγνήσιο, πλαστικό, χαλκό, καουτσούκ και πρέπει να είναι συμβατά με όλα αυτά. Αν μη τι άλλο κατά την αγορά του αντιψυκτικού πρέπει να σιγουρευτείτε  ότι είναι κατάλληλο για τον κινητήρα σας πριν την εφαρμογή.

Μέτρηση της αντιψυκτικής προστασίας

Για να αντιληφτείτε αν χρειάζεται αλλαγή το παραφλού ή αν δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε και προκειμένου να εξασφαλίσετε την μέγιστη προστασία του κινητήρα σας, κατά τους χειμερινούς μήνες, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος. Συγκεκριμένα υπάρχει ένα ειδικό όργανο μέτρησης ποιότητας του αντιψυκτικού υγρού το οποίο κοστίζει πολύ λίγα χρήματα (ακόμα και κάτω από 10 ευρώ) και με το οποίο ο καθένας μόνος σου μπορεί να πραγματοποιήσει τον έλεγχο.



 

Αρχικά λαμβάνετε δείγμα από το αντιψυκτικό, το τοποθετείτε στην ειδική εγκοπή και το όργανο αυτό μετρά και ενημερώνει, μέχρι ποια θερμοκρασία μπορεί να δουλέψει. Τόσο απλά και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερο κόπο και γνώσεις.



Η μέτρηση στην προκειμένη περίπτωση έδειξε πως το συγκεκριμένο αντιψυκτικό αντέχει μέχρι τους -45 βαθμούς Κελσίου. Με βάση τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός που επικρατούν σε κάθε περιοχή, καθορίζεται και η ένδειξη της αλλαγής, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του κινητήρα από τη διάβρωση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Για κάθε απορία σχετικά με το παραφλού μηχανής και τη χρήση του μπορείτε να απευθυνθείτε στο κατάστημά μας τηλ. 2510200570, επίσης στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε επώνυμα αντιψυκτικά για μοτοσυκλέτες , scooter, και παπάκια προηγμένης τεχνολογίας των εταιρειών Eneos, Bel-Ray, FUCHS SILKOLENE, HONDA και IP, έτοιμα προς χρήση.



« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2021 - 2022 motoracing.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
48
gr
COOKIE DIALOG