ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
logo

Αφιέρωμα στη Benelli

» Αρχική » Blog / MotoRacing


01/11/2019
Αφιέρωμα στη Benelli

 Benelli: Κληρονομιά, πάθος, καινοτομία


Η γνωστή σε όλους
Benelli, ιταλική εταιρεία παραγωγής πρωτοποριακών μοντέλων μοτοσυκλετών, αποτελεί δικαίως ένα θρύλο εκατοντάδων ετών.

 
Αναδρομή στο παρελθόν


Ιδρύθηκε το 1911, στο Πεζάρο της Ιταλίας, όταν η Teresa Benelli θέλησε να εξασφαλίσει στους 6 γιους της μία σταθερή δουλειά. Η εταιρεία, ξεκινώντας ως ένα συνεργείο που κατασκεύαζε συγκεκριμένα ανταλλακτικά για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, το 1999 κατέληξε να παράγει και quad (γουρούνες), ηλεκτρικά ποδήλατα, χορτοκοπτικές μηχανές, αμαξάκια του γκολφ, γεννήτριες, αντλίες και άλλες συσκευές κηπουρικής.


Στο διάστημα αυτό σχεδόν 90 χρόνων, η εταιρεία σχεδίασε επιτυχώς αμέτρητα μοντέλα μοτοσυκλετών, οι οποίες οδήγησαν τα αδέρφια
Benelli σε πολλές επιτυχίες. Το πάθος τους και η αφοσίωση σ’ αυτό που έκαναν, κυρίευσαν ακόμα και στην πιο δύσκολη περίοδο, αυτή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Παρά τις μεγάλες καταστροφές που είχε επιφέρει ο Πόλεμος στο εργοστάσιο της Benelli, τα αδέρφια δεν εγκατέλειψαν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες. Βρήκαν περίπου 1000 στρατιωτικές μοτοσυκλέτες, εγκαταλελειμμένες από τους συμμάχους στα πεδία μαχών και τις μετέτρεψαν σε μοτοσυκλέτες για χρήση από τους πολίτες. Το 1962, έγινε συγχώνευση της Benelli με την Motobi, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που είχε ξεσπάσει τότε στον κλάδο της μοτοσυκλέτας. Όπως αποδείχθηκε, η συνεργασία αυτών των δύο, έφερε πολύ σημαντικές νίκες μέσα στην επόμενη επταετία.


Μία δεκαετία μετά, το 1972, η εταιρεία αγοράστηκε από τον Αργεντινό επιχειρηματία Alejandro De Tomaso, ο οποίος είχε μεγάλες βλέψεις. Διεύρυνε το φάσμα των προϊόντων και έθεσε τα θεμέλια ενός νέου και σύγχρονου εργοστασίου. Λόγω του ιαπωνικού ανταγωνισμού που επικρατούσε το 1988, η
Benelli βρέθηκε σε ένα κρίσιμο σημείο. Ένα χρόνο μετά, ο μεγιστάνας της βιομηχανίας Giancarlo Selci, ιδιοκτήτης του ομίλου Biesse, έσωσε την ένδοξη εταιρεία, αγοράζοντάς την.


Το 1995, ο Όμιλος Merloni του Fabriano αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της ιστορικής εταιρείας, στοχεύοντας στην κατασκευή των σκούτερ και των σπορ μοτοσικλετών. Τον Δεκέμβριο του 2005 η Benelli έγινε μέλος του ομίλου Q.J., μιας εταιρείας που βρίσκεται στη Wenling, όπου 14.000 άνθρωποι παράγουν περισσότερα από 1.200.000 οχήματα και δύο εκατομμύρια κινητήρες ετησίως, σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο μεγάλο όσο μια πόλη.


Με το νέο κεφάλαιο και τη συνέργεια μεταξύ Ιταλίας και Κίνας, η Benelli Q.J. εργάζεται αυτή τη στιγμή σε πολλά έργα που αποσκοπούν στην προώθηση της εταιρείας του Πέζαρο στις παγκόσμιες αγορές.


Οι μοτοσυκλέτες
Benelli


Η Benelli συνεργάζεται πάντα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες επιλέγοντας μόνο τα καλύτερα μέρη για τις μοτοσυκλέτες της. Το Motoracing αποτελεί ένα από αυτά, καθώς είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπός της.


Οι μοτοσυκλέτες της δημιουργήθηκαν με κύριο γνώμονα τις απαιτήσεις του κάθε αναβάτη, αποσκοπώντας στην παροχή της απόλυτης εμπειρίας οδήγησης. Ο ιταλικός, ελκυστικός σχεδιασμός τους και η σπορ εμφάνισή τους συντελούν στην αναγνωρισιμότητά τους, έχοντας μία ξεχωριστή προσωπικότητα στον κλάδο.


Όλα τα μοντέλα, ακόμα και τα σπορ, συνδυάζουν την κομψότητα με την άνεση, καθώς το βασικό τους κριτήριο είναι να εξασφαλίζουν την έντονη οδηγική απόλαυση, εστιάζοντας παράλληλα στην κατανάλωση και το σεβασμό στο περιβάλλον.


Ανακαλύψτε την πλούσια γκάμα μοτοσυκλετών Benelli, αλλά και τα ανταλλακτικά και αξεσουάρ που διαθέτει το κατάστημά μας. Ό,τι αναζητάτε θα το βρείτε στο motoracing.gr, εστιάζοντας παράλληλα στην κατανάλωση και το σεβασμό στο περιβάλλον.« Επιστροφή
ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Newsletter
      
Πληροφορίες

© 2017 - 2020 motoracing.gr (0.489)
© 2017 - 2020 motoracing.gr
Αποδοχή όρων χρήσης